Find den bedste Skægtrimmer

DEN ULTIMATIVE GUIDE

Er du i tvivl om hvilken trimmer passer dig bedst? Måske har du en, men ikke ved hvordan du bruger den optimalt. Hos gentlemanguiden har vi lavet en komplet guide til, hvordan du finder netop den trimmer, der passer til dit skæg, samt hvordan du bruger den. Du vil os få et hav af gode tips til, hvilken slags trimmer der er på markedet, samt hvordan du plejer dit skæg efter en trimning. Ved at følge vores guide, vil du blive en ekspert og få den optimale skæg – Tilpasset til dine behov!

Hvordan bruger man en skægtrimmer

Hvis det er første gang du bruger en trimmer, kan det være overvældende. En trimmer et optimalt og praktisk redskab, men kraftig og svær at håndtere, hvis du ikke ved hvordan. Hvis det bliver brugt forkert, kan de skade eller ødelægge dit skægs struktur og jævnhed. Derfor har vi lavet en guide til hvordan du bruger en trimmer.

Denne afsnit vil gå igennem nogle af de ting og trin, du bør huske, for at få den mest optimale trimning. Alt fra før du trimmer, til hvad du kan gøre, for at få din ønskede trimning. Ved at sørger for at alt er tilpas, kan du sikre, at du får den bedste resultat.

Trimmer

Vask skægget med skægshampoo


Skægkamme og skægtrimmer spredt ud.

Før du går i gang med at trimme skægget, er det en god ide at vaske det grundigt igennem. Det vil styrke håret, pleje huden og gøre skægget blødere. Det vigtigt at du brug produkter egnet til vask af skæg, som skægshampoo eller skægbalsam.  Efter en vask af skæg bliver det nemmere og hurtigere trimme, uden at skade håret eller irritere huden.

Ydermere bør du rede håret ud i den retning den naturligt ligger. På den måde kan du identificere, hvilke ujævnheder der er, samt hvilken længde du bør bruge. Dette kan gøres med skægbørster eller skægkamme der optimal redder, renser og blødgøre hårene.

Trim lidt ad gangen


Når du har plejet skægget, og gjort det klar til trimning, bør du starte med at finde ud af, hvilken længde du ønsker. Hvis du er i tvivl om hvor kort du vil havde det, er det bedste råd at tag lidt af gangen.

På den måde kan du kontrollere, hvornår du har nået din perfekte længde. Der intet værre end at havde trimmet lidt for meget af, så derfor hav tålmodighed. Det gode er så snart du ved, hvilket længde er perfekt, kan du bare køre det samme hver gang.

En mand der trimmer sig

Tilpas skægget efter trimning


Mand der tørre sig

Efter du har trimmet ned til din ønskede længde, kan du tilpasse skægget til dine behov. Her der et par ting du kan gøre, for at få skægget til at sidde bedre. Det første er at havde skarpe kind og halslinjer. Hvis du ønsker et velplejet skæg, er det vigtigt at du holder linjerne friske, da de kan få skægget til at se sjusket ud.

En god tommelfinger er, at halslinjen skal ligge omkring to fingre over dit adamsæble. Udover linjerne på dit skæg, er det os en god ide at trimme siderne en smule kortere end bunden. Det gør at dit skæg ser mere formet ud til dit ansigt.

Skægpleje efter brug af skægtrimning

Efter en trimning, er skægget i meget sensitiv tilstand. Det betyder, at den er mere tilbøjelig for skader, samt kan huden også skabe irritationer. Derfor hvis du trimmer ofte, lav din skægrutine efter en trimning, så det bliver plejet ordentligt. Det sikrer, at dit skæg er beskyttet og styrket, og at det ser velplejet og stilet ud.

Styrk håret og plej huden med skægolie


Skægolie i hånden på en mand.

Gør det til en vane at altid at anvende skægolie hver morgen og aften. Dette er specielt vigtigt efter en trimning. Den hjælper med styrke hårene, så du sørger for, at skægget er beskyttet gennemdagen. Ydermere fugter du hårene, så du undgår tørt skæg der kan lede til kruset hår.

Skægolien hjælper derudover huden med at forholde sig fugtet. Det vil formindske risikoen for skæl, rødme, kløe eller bumser. Hvis du har barberet dine kantlinjer, bør du også bruge en aftershave. Med den sørger du for, at huden er sikret fra bakterier. Samt lukker du porerne, og undgår hævelser og stikkende følelser.

Hvilke skæg typer burde bruge skægtrimmer

Når det kommer til hvilken, trimmer du bør vælge, er der en masse faktorer du bør overveje. Først hvilken skal skæg style ønsker du. Dette kan påvirke, hvilken slags trimmer passer dig bedst, da funktionen kan være anderledes, fra et langt skæg til et kort skæg.

Når du skal købe en trimmer, overvej hvilken prisklasse du vil havde den i. Husk at det du betaler for, i de fleste tilfælde, får du tilbage. Derfor prøv at finde en trimmer, der er god og praktisk, inden for det budget du har sat. Der masser af skæg trimmer i markedet der både er gode og billig, eller i den dyre ende. Det betyder at du har flere muligheder, til at finde lige den der passer til dine behov. Da maskinen af en vis livstid, er det bedre at finde en skægtrimmer, der kan holde i længere tid. Jo mere du investerer, jo mere spare du gennem tiden.

Derudover kan en skæg trimmer bruges til flere forskellige skægstilarter. Når det kommer til skæg, er der 3 forskellige klasser: Overskæg, kort skæg og fuldskæg. Alle disse skægtyper har sin egene behov. Derfor når du vælger en skægtrimmer, overvej om den er optimal til den skægart du har. I følgende afsnit, går vi igennem de forskellige skægarter, så du kan skabe et overblik fordelene og ulemperne, samt hvad du bør kigge efter.  

Trimmer

Skægtrimmer til Kort skæg


Mand med skæg får brug en skægbørste med en føntørre

Med et kort skæg, er trimmeren en af det vigtigste redskab. Her bør du overveje, hvor meget tid du vil bruge på en trimning. Hvis du vil havde en hurtig trimning, bør du kigge efter trimmer med mere funktionalitet, såsom vandtætte maskiner, eller maskiner med opsamler. På den måde sparer du tid, ved at trimme skægget under badet, eller formindsker rengøring.

Ydermere med kort skæg trimmer du mere hyppigt, så en maskine af kvalitet er optimalt. På den måde sørger du for kvaliteten ikke halter, samt forlængere levetiden. Derfor overvej at investere i skægtrimmer, i den dyre ende. I sidste ende vil du få bedre resultater, samt spare masser af penge. Selvom du køber en dyr trimmer, bør du havde styr på, hvordan du vedligeholder maskinen. Da du bruger den ofte, er det vigtigt at gøre den rent, samt fjerne hår der kan sidde fast.

Skægtrimmer til Fuldskæg


Når du det kommer til fuldskæg, er en trimmer et godt redskab, til at holde skægget frisk. Med en god trimmer, kan du fjerne den yderste lag, der kan blive skadet gennem tiden. Det får skægget til at se nyt ud, samt tillader at skægget kan vokse bedre ud. Her kræver det mere energi og tid, derfor er det i teorien ikke nødvendigt at havde en trimmer med forskellige funktioner.

Dog bør du finde en trimmer, der kommer i forskellige længder. På den måde kan du sørge for, at du ikke fjerner for meget. På samme tid bør du ikke trimme skægget ofte. Med et fuld skæg vil du lade det gro ud så længe som muligt, før du trimmer det yderste af. Derfor anbefaler vi, at du trimmer skægget 1-2 gange om måneden.

Skægtrimmer til overskæg


Når det kommer til overskæg, er en trimmer ikke den mest optimale redskab, men kan sagtens bruges. Her leder du efter noget, der kan barber siderne samt trimme overskægget, så det nemmere at håndtere. Selvom en trimmer ikke er optimalt til at barbering, kan dens funktion godt bruges. Dog vil du aldrig få en 100% tæt barbering, men du kan trimme siderne kort nok til for eksempel skægstubbene.

Hvis du vil havde en all-in-one løsning, er en skægtrimmer perfekt til dig. Vi vil anbefale at bruge en skægsaks til trimning af overskægget, samt en anden barbering redskab som en skraber, maskine eller ragekniv. Med disse redskaber opnår du en meget mere optimal overskæg.

Scroll til toppen