Skægkam og skægsaks

DEN ULTIMATIVE GUIDE

Oplever du at dit skæg er uoverskueligt? Det kan en skægkam og skægsaks hjælpe dig med for dig. En skægkam sammen med en skægsaks, kan være alfa og omega, for at kæmpe imod dit rodet skæg. Skægkammen vil sørge for, at du har styring over skægget. Derudover kan du med en skægsaks, håndtere små ujævne og strittende hår.

Med Gode grooming redskaber kan du tage dit skæg til nye niveauer. Dog kan det være forvirrende at finde den rigtige skægkam og skægsaks. Derfor har vi samlet en guide, til hvilke produkter der er på markedet. Ydermere vil man kunne læse sig frem til hvordan man optimalt bruger de produkter.

Brug en skægkam til at rede håret ud

En skægkam er en af de mest overset redskaber, du kan tage brug af. Dens egenskaber tillader dig mere håndtering over dit skæg. Dit skæg vokser i forskellige grosretninger, der gør at skægget kan se sjusket ud.

Dette vil med tiden resultere i en mere kruset skæg. Ved at bruge en skægkam, kan du rede skægget ud, så det ligger i samme retning. På den måde får du en mere harmonisk skæg.

Når det kommer til skægkamme, er der et hav af forskellige former, du kan tage brug af. Det betyder, du har mulighed, for at finde en kam, der passer lige til dine behov. Dog er der nogle enkelte ting, du bør tage note af, under din beslutning.

I modsætning til en skægbørste der redder skæg mere egnet til længere fuldskæg, er skægkammen perfekt til dig med det kortere skæg. Deres kompakte design gør det nemt at håndtere de små hår.

Generelt set når det kommer til skægprodukter, får du hvad du betaler for. Derfor er det en god ide at investere i en dyrere skægkam, da du på længere sigt vil få mere ud af den. Samt har den længere levetid, hvilket betyder du ender med at spare penge.

Hvorfor burde du bruge en skægkam?


Den mest bredte misforståelse når det kommer til skægkamme, er at du det er ligesom en normal kam. Dette er ikke rigtigt, da skægkammen er designet specifikt til at ikke skade hårene og huden under.

Skæggets hår er mere sensitivt end hår på hovedet. Derfor kan en normal kam reelt set gør mere skade end man tror. Dette skyldes at normale kamme er lavet hårdere.

Skægkamme er tværtimod fremstillet af blide materialer der skåner håret fra skader. Ydermere er skægkam perfekt til alle slags style typer, om du har et langt skæg eller kort skæg. Kammens tænder er lange og brede nok til at kunne rede langt de fleste skægtyper..

Udover at rede skægget, kan du bruge en kam til at træne din skægs grosretning. Det gør at du mere naturligt vil få et mindre kruset skæg. Ved at bruge en kam renser du også skægget. Tænderne fjerner nemlig madrester og andet snavs, der kan gøre skægget uhygiejnisk

De Forskellige former for skægkamme


Når det kommer til skægkamme, er der 4 overordnet grupper du kan tage brug af:

  • Metal skægkamme
  • Skægkamme af træ
  • Skægkamme af horn
  • Skægkamme af plastik

Alle disse kamtyper gør mere eller mindre det samme, dog har de nogle forskellige fordele og ulemper.

Først og fremmest er den værste form af skægkam, en ud af plastik. Skæg og plastik strider mod hinanden, da plastik er hårdt samt skarpt. Det gør at den sensitive hud og hår bliver skadet og irriteret. Den eneste fordel er at det det billigste produkt på markedet, dog vægter dens ulemper mere.

Hvis du vil havde en alternativ i samme prisklasse, er en skægkam af træ langt bedre. Træ er blidere end plastik, mens den stadigvæk er prisvenlig. Du vil hurtigt se, at du også kan finde træ kamme i den dyre ende. Det betyder at du har flere muligheder, til at finde lige den kam passer dit skæg bedst

De to bedste valgmuligheder er skægkamme af metal eller horn. Disse kamme er typisk i den dyre ende, men du får præcis det du betaler for. Begge kamme er dejlige at håndtere, samt reder skægget ud behageligt. Derudover har de et længere levetid, og skader mindre huden og hårene ved skægget.

To skægkamme af træ på et hvidt bord

Hvordan du trimmer dit skæg med en skægsaks


Skægget vokser tit ujævnt, og man finder altid enkelte hår der stritter ud. Dette kan du hurtigt fixe med en skægsaks. Den gør det nemmer for dig at trimme skægget, uden at bruge tid med en trimmer. En skægtrimmer kan dog være kort for en hurtig trimning.

De er designet specielt for hurtig håndtering og manøvrering. Det betyder at dit skæg altid vil være velformet og se soigneret ud. 

Ved at bruge en skæg saks sammen med en skæg kam, kan du sikre at du aldrig klipper for kort. Det gør det også nemmer at identificere hår der skal klippes kortere.

Scroll til toppen