Find den bedste Skægbørste

DEN ULTIMATIVE GUIDE

Har du et sjusket skæg, eller et skæg der vokser i alle retninger? Så bør du overveje at investere i gode grooming udstyr. Ved at groome dit skæg, kan du blødgøre hårene, og skabe en soigneret skægstyle.

Uden at groome skægget, kan det være svært at opnå ens ønsket look, samt gøre det svære at håndtere skægget. Det resulterer i et sjusket og rodet skæg.

En af disse grooming redskaber, er en skægbørste. Med en optimal børste til skæg kan du rense, rette og style dit skæg – alt i en nem og kompakt design. De er nemme at håndtere samt gøre det behageligt at havde et skæg.

Hvis du er interesseret i at havde en skægbørste, men ved ikke hvilken slags børste passer dig bedst, er du kommet til den rette side. Hos gentleman guiden har vi samlet en komplet guide, til alt om skægbørster, så du kan finde lige den børste der opfylder dine behov.

Skægbørste klar til brug med en skægolie

Hvad er en skægbørste?

En skægbørste er en kompakt børste med hår specifikt designet til skæghår. Normale børster af hår eller plastik kan være hårde mod skægget.

Det vil resultere i knækket og kruset skæghår. Skægbørsten har længere skæghår, så den kan komme helt ned til huden og redde den ud den optimalt. Det giver en mere effektiv børstning end normale børster.

Ydermere renser skægbørsten også skægget. Dens hår fjerner de mere stædige arealer som vask med skægshampoo eller skægbalsam ikke får med.

Ved at fjerne disse uvelkomne genstande, som svans, støv og madrester kan du undgå skægskæl. På den måde formår du at pleje skægget og style det på samme tid – helt uden at skade hårene.

Ved at børste din skæg hyppigt, vil du længere sigt træne dit skæg til at gro i en specifik retning. Skægget vokser nemlig ikke altid i en optimal retning, hvilket kan føre til strittende hår. Med en børste kan du undgå det og få en velformet skæg. Dette vil øvrigt hjælpe skægvækst, ved at tillade sundere hår at vokse.

Massere af skægbørster liggende på et stykke stof

Skægbørste eller skægkam


En skægkam og en skægbørste er mere eller mindre det samme, i forhold til deres funktion. Så i sidste ende kommer det ned til din egne præferencer. Skægbørster som sagt er af hår, der når helt ned til huden. Derudover er det mere optimalt for mænd med Fuldskæg.

På den anden side kan du finde skægkamme af horn, plastik, metal eller træ. De er mere velegnet for kort skæg, da de har kortere tænder. Derudover er de også perfekt til overskæg da de går det nemmere at håndtere den.

Hvis du har prøvet både en skægkam og skægbørste, og stadigvæk har et stædigt skæg, kan du tage brug af redskaber som glattejern til skæg, der mere kraftigt glatter hårene ud med varme.

Mand med skæg får brug en skægbørste med en føntørre

Hvordan bruger man en skægbørste?

Mand med skæg bruger skægbørste for at få et blødt skæg

I din skægrutine bør du børste skægget, efter du har vasket det. på den måde kan du bruge skægbørsten til at fjerne det vasken ikke på fik med. Det resultere i, at du opnår en mere hygiejnisk skæg.

Ydermere er det bedst at bruge børsten enten efter eller imens du bruger din skægolie. Skægolien beskytter dit skæg og hud fra skader gennem dagen. Ved at sammensætte skægbørsten med skægolien, kan du øge virkning.

Derudover kan du bruge skægbørsten før du trimmer dit skæg med en skægtrimmer. Det gør at skægget ligger i en optimal retninger så du kan trimme til dit skægstyles behov.

Vi vil anbefale at bruge skægbørsten mindst en gang om dagen, men ik mere det. Ved at bruge den flere gange om dagen kan du skade huden og hårene fremfor at pleje og styrke dem.

Scroll til toppen