Find det bedste glattejern til skæg

DEN ULTIMATIVE GUIDE

Glattejern til skæg? Det lyder mærkeligt, men det er dog er rigtig godt produkt. Hvis ens skæg er sjusket eller vokser i alle retninger, så er det en rigtig god løsning. De varme børster der sidder på glattejernet, kan få næsten alle ujævne og strittende hår rettet ud. Det gør at skægget bliver mere symmetrisk og velformet. Her på siden har vi samlet en guide til hvordan man bruger et skægglattejern og hvilke skæg der kan have godt af det.

Jo mere længere dit skæg, jo svære er det at håndtere. Samt gør krøllet hår det endnu svære at holde dit skæg jævnt og velformet. Dette vil resultere i et sjusket skæg, som både føles ubehageligt og ser urent ud.

Hvad er et glattejern til skæg?

Glattejern er typisk et mere feminint redskab, brugt til længere hår hos kvinder, men gennem den seneste tid, er der blevet sat mere fokus på grooming for mænd.

Derfor er glattejern blevet et populært og effektiv grooming redskab, at have i bæltet. I dette afsnit gennemgår vi de forskellige slags glattejern, og deres funktion, samt hvorfor du måske burde investere i et glattejern.

Hvorfor bruger man et glattejern?


Et glattejern tillader dig at kontrollere og tæmme et vildt skæg. Hvis du ikke har et formet og stylet skæg, kan det være urent eller sjusket.

Det er vigtigt for alle forskellige stilarter af skæg, at ”tæmme” hårene. Hvis man gør det ordentligt og formår at skabe et skæg der er jævnt og harmonisk, kan du få en nemmer skægrutine og en nemmere hverdag. Glatte jernet kan bruge til næsten alle stilarter, dog til hel kort skæg, kan det blive svært at bruge.

Med et glattejern kan man styre hvordan skægget ser ud, man kan opnå lige den skægstil og form der passer dine behov. glattejernet redder også skægget ud så man får et behageligt og blødt skæg.

Hvordan man bruger et glattejern

Før man bruger et glattejern, er det vigtigt at man har et rent skæg. Hvis det ikke er rent, så kan man ikke få det samme resultat. Vi anbefaler at bruge skægshampoo eller skægbalsam, der er egnet til at vaske skæg.

Et urent skæg fører også til problemer som skæl, pest, bumser og kløe. Dette kan skyldes madrester, snavs og støv, der kan sidde fast i skægget. Hvilket også kan påvirke kvaliteten af glatningen.

Brug varmebeskyttelse


Det kan være en god idé at investere en varmebeskyttende creme eller spray, da det kan mindske risikoen for kruset eller tørt skæg. Varme kan være usundt for hår generelt, og man vil helst heller ikke bruge glattejernet alt for meget i sin skægrutine. Glattejernet er dog rigtig godt når man har ujævnt skæg.

Hvordan du håndterer et glattejern


Før man starter, så lad helst skægget tørrer helt. Hvis håret er vådt under brug, brænder man håret. Det kan skade keratinet i håret, og dette kan også resultere i dampskyer der kan brænde huden.

Når man bruger redskabet i håret, er det en god idé at man holder den i bevægelse konstant. Hvis man holder glattejernet stille i håret kan det også skade det.

Brug derfor korte træk og tag skægget i sektioner, så man sørger for, at man ikke varmer håret for meget. Derudover kan det være ret effektivt at bruge konsistente bevægelser igennem hele processen.

En god måde at holde styr på tiden er, ved at tælle ned fra tre under bevægelserne. På den måde kan man mærke, hvilken hastighed man redder håret i. Det er godt, hvis man vil have det jævnt over det hele.

Eventuelt, start med at glatte skægget fra kinderne, og arbejde ned ad. På den måde sikre man, at alle dele af skægget bliver glattet. Hvis man har en specifik styling i tankerne, så børst håret mod den retning.  

Brug skægolie for at gøre skægget mere blødt


Efter man har glattet skægget, og man er helt tilfreds med sit arbejde, er det en god idé at bruge skægolie. Det hjælper med at styrke skægget, så man ikke får skæl eller tørt skæg.

Derudover hjælper skægolie med at gøre skægget mere blødt, samt giver en stilfuld glans.

Scroll til toppen