Find det bedste glattejern til skæg

DEN ULTIMATIVE GUIDE

Har du et sjusket skæg? Vokser dit skæg alle mulige retninger? I en ideal verden ville skæg vokse i en retning, men sådan er det næsten aldrig i realiteten. I virkeligheden vokser den i flere forskellige retninger, der gør at håret kan stritte ud og se ujævnt ud.

Jo mere længere dit skæg, jo svære er det at håndtere. Samt gør krøllet hår det endnu svære at holde dit skæg jævnt og velformet. Dette vil resultere i et sjusket skæg, som både føles ubehageligt og ser urent ud.

Glattejern til skæg kan hjælpe dig med undgå dette. Disse varmebørster kan rette alle ujævne og strittende hår ud, så dit skæg ser mere symmetrisk og velformet. På denne side har vi samlet, alt hvad du bør vide om glattejern til skæg – fra hvem der bør bruge en, til hvordan du bruger den.

Hvad er et glattejern til skæg?

Glattejern er typisk et mere feminint redskab, brugt til længere hår hos kvinder, men gennem den seneste tid, er der blevet sat mere fokus på mande grooming.

Derfor er glattejern blevet et populært og effektiv grooming redskab, at havde i bæltet. I dette afsnit gennemgår vi de forskellige slags glattejern, og deres funktion, samt hvorfor du måske burde investere i et glattejern.

Hvorfor bruger man en glattejern?


Et glattejern tillader dig til at kontrollere og tæmme et vildtskæg. Hvis du ikke har et formet og stylet skæg, vil det blive set som urent og sjusket.

Derfor ved at tæmme hårene, kan du sørge for, at du ender med et skæg der jævnt og harmonisk. Dette er vigtigt for alle slags skæg om det er et kort skæg eller fuldskæg.

Med en glattejern kan du styre hvordan dit skæg ser ud. du kan opnå lige den skæg stil og form der passer dine behov. Samt redder det også skægget ud så du får et behageligt og blødt skæg. Dette vil resultere i et velsoigneret skæg, der vil imponere folk.

Forskellige former for glattejern til skæg?


Når det kommer til skæg, kan det godt være lidt misvisende at kalde det et glattejern, da de er formet som kamme eller børster. Derfor bliver det også kaldt for glattebørste eller glattekam. Generelt findes der to former for glattejern der hver har sine egne funktioner.

  • Glattebørste med varmelegeme
  • Glattekam med føntørre

En glattejern med varmelegeme er et redskab, der redder skægget ud via et keramisk varmelegeme. Det betyder at skægget bliver glat og jævnt, ved at trække børsten hen over hårene. Børsten glatter håret med varmen, samt sørger for at skægget sidder mere blankt og velsoigneret.

En glattekam med føntørre funktion, bruger varmluft til at glattehårene ud. Dette betyder at mens håret bliver glattet, kan du style det til den stil du søger.

Begge former har sine egne fordele og ulemper, så det op til dine behov, om det er en glatte børste eller glattekam du bør bruge. En glattebørste er perfekt hvis du har et længere skæg, da den kommer dybere ned, og redder håret ud helt fra bunden.

På den anden side er en glattekam perfekt for dig, der har en specifik style i tankerne. Da kammen har en indbygget føntørre kan du nemmere håndtere hårene i den style du ønsker. Yder er varmen typisk lavere end på en glattebørste, så den er perfekt til dig med et tyndere skæg.

Hvordan du bruger et glattejern

Før du bruger en glattejern, bør du starte ud med at vaske skægget. Jo renere skægget er, jo nemmere er det for børsten eller kammen at komme redde den ud. Vi anbefaler at bruge en skægshampoo eller skægbalsam egnet til vask af skæg.

Et urent skæg fører også til problemer som skæl, pest, bumser og kløe. Dette skyldes madrester, snavs og støv kan siddefast i skægget. Samt kan de også påvirke kvaliteten af selve glatning.

Brug varmebeskyttelse


Du bør investere i en god varmebeskyttelse, der sikrer at hårene ikke bliver skadet. Generelt er varme usundt for hår, men med en varmebeskyttelse kan du undgå eller formindske risikoen, for kruset eller tørt skæg. Disse beskyttelser kan komme i spray eller creme form, og hjælper med at holde skægget fugtet.

Hvordan du håndterer et glattejern


Før du starter, lad skægget tør helt ud. Hvis håret er vådt under brug, brænder du håret. Det skader keratinet i håret, samt kan resultere i dampskyer der kan brænde huden.

Når du bruger redskabet, bør du holde den i bevægelse konstant. Ligesom med vådt hår kan varmen skade keratiner i håret, hvis du holder den stille.

Brug derfor korte træk og tag skægget i sektioner, så du sørger for, at du ikke varmer håret for meget. Derudover brug konsistente bevægelser igennem hele processen.

Hvis du bruger mere tid på en side, og mindre på den anden, vil du får forskellige resultater. En god måde at holde styr på tiden er, ved at tælle ned fra tre under bevægelserne. På den måde kan du mærke til, hvilken hastighed du redder håret med.

Eventuelt, start med at glatte skægget fra kinderne, og arbejde ned ad. På den måde sikre du, at alle dele af skægget bliver glattet. Hvis du har en specifik styling i tankerne, børst håret mod den retning.  

Brug skægolie for at gøre skægget mere blødt


Efter du har glattet skægget, kan hårene være svage. Derfor er det en god ide at bruge en skægolie, for at sikre, at skægget er styrket, og det ikke resultere i kruset eller tørt hår.

Derudover hjælper skægolie med at gøre skægget mere blødt, samt giver en stilfuld glans.

Scroll til toppen