HJÆLP TIL SKÆGVÆKST

HVORDAN DU FÅR EN TYKKERE SKÆG

Skægvækst er en paraply, der dækker over en række af problemer. Mere generelt er skægvækst hvor hurtigt og kraftig dit skægvokser.

Dette betyder, at hvis du føler du har problemer med at få skægget til at vokse, bør du starte med identificere, hvor problemet stammer fra. På den måde kan du skabe et hurtigt overblik, over hvad du har af muligheder for at øge din skægvækst.

Vil du havde et tættere skæg?


Føler du at dit skæg vokser fint, men der forekommer huller og pletter i skægget? Eller måske er det for tyndt? Så bør du fokusere på metoder, der hjælper med at bygge et kraftigere eller tættere skæg.

Dog bør du huske, at når du starter med at vokse et skæg ud, er det ikke altid jævnt. Nogle steder af skægget har brug for mere tid end andre, og derfor kan det ligne at du har et tyndt eller plettet skæg.

Hvis du lige er begyndt i din skæg “rejse”, så huske at have tålmodighed i starten. Vi anbefaler at vente som minimum 10 uger, før du begynder at lede efter andre muligheder. Det kan være dyrt og unødvendigt at bruge en masse produkter, hvis man selv kan gro skægget ud. Husk at skabe en skægpleje rutine i denne periode, så du holder skægget sundt og velplejet.

Hvis du på længere sigt stadigvæk kan se problemer, bør du læse videre for at se hvad dette kan skyldes, og hvad du kan gøre.

Hvad kan påvirke ens skægvækst?

Når det kommer til skægvækst, er der et hav af forskellige årsager til, hvad der kan påvirke din skægvækst. Skægvæksten starter typisk omkring 18-årsalderen, og fortsætter med at udvikle helt op til start 30’erne.

Hvis du er imellem 20 og 30 år, skal du stadig have tålmodighed, da din skægvækst måske ikke er startet endnu. Hvis du dog lider af tyndt skæg, skal du også være tålmodig og vente minimum 10 uger, hvor du opbygger en god rutine. Du kan godt forvente at inden for de 10 uger, at dit skæg vil blive tykkere og kraftigere.

Dog kan der være andre grunde, der forhindrer dit skæg i at vokse. I det næste afsnit går vi igennem de faktorer der kan havde en påvirkning på din skægvækst samt også nogle løsninger.

Genetisk forbundet


Skægvækst er på mange måder tilknyttet til ens genetisk baggrund. For eksempel kan ens etnicitet havde stor effekt på, hvordan skægvæksten er.

Skægvækst også er arveligt. Det betyder at din egen familie, kan være et godt indblik i, hvordan din skægvækst kan kommer til at være.

Så undersøg, hvordan din families skæg har været. Det kan give et indblik i hvordan dine gener er, og kan også være årsagen til, hvorfor du ikke kan vokse meget skæg ud.

Testosteron mangel


I dag er der flere og flere der lider er mangel på kønshormoner. Det kan have en håndfuld af symptomer, herunder skægvækst. Man kan også opleve problemer på muskel opbygning, erektil des funktion, øget kropsfedt og irritation.

Skægvækst kan også være stress relateret, det kan derfor være en god idé, at have fokus på hvordan du kan reducere stress og få mere søvn eller andet der er stress reduserende. Hvis du oplever at det ikke bliver bedre, bør du tage kontakt til din læge.

Dårlig kost og mangel på vitaminer


Kost kan have en direkte påvirkning på din skægvækst. En varierende kost der indeholder tilstrækkeligt vitaminer og mineraler, er alfa og omega til en bedre skægvækst.

Din krop, din sundhed og dit skæg, har brug for næringsstof der kommer genne kosten, til at producere keratin og andre essentielle vitaminer.

Vi anbefaler at man tager et kig på sin kost og sikre at den dækker alt hvad din krop har brug for. Det kan have en indflydelse på væksten af dit skæg.

Produkter der booster skægvækst

Hvordan bruger man en dermaroller til skæg


Med en dermaroller prikker man små i huller i huden, der øger collagen i de arealer, hvor der kan være mangle på hår. Collagen består af Amino syrer, som hårsækkene bruger til at producere keratin og dermed producere tykkere og mere hår. Ydermere øger den blodcirkulation der hjælper med, at heale huden og kan fremkalde mere skægvækst.

Start med at vaske huden og sørg for at dermaroller er helt rent. Hvis du ikke sørger for rollerne og huden ikke er helt renset kan du tilføre bakterier ind i huden, der fører til bumser, knopper eller skæg pest. Når du bruger rolleren, bør du køre den blidt over huden.

Pas på med at presse for meget ind i huden da du kan skade huden mere end ønsket. Derudover brug rolleren minimum en gang om dagen sammen med en skægvækst serum for det bedste resultat.

Skægvækst Serum


En skægvækst serum minder meget om skægolie, men har flere nærringsstoffer såsom biotin, arginin og capilia longa. Disse næringsstoffer hjælper med at vække “sovende” hårsække i ansigtet der ikke producerer hår.

På den måde stimulerer man skægget til at vokse tykkere, kraftigere og øger collagenen i huden. Derudover fugter man også huden og hårene, så de får næring og derved også undgår at støde ind i problemer, som f. eks. skæl eller indgroet hår.

Brug skægvækst serum minimum en gang om dagen for at få det bedst mulige resultat. Dog bør man være tålmodig for dets virkning, da det kan tage måneder før man ser en forskel. Vi anbefaler at bruge serummet minimum 150 dage, før man kan vide, om der sket en ændring.

Derudover kan man bruge serummet før man bruger en skægbørste eller dermaroller. Disse redskaber vil sikre at serummet bliver masseret ordentligt ind i huden, og vil booste processen.

Scroll til toppen