HJÆLP TIL SKÆGVÆKST

HVORDAN DU FÅR EN TYKKERE SKÆG

Skægvækst er en paraply, der dækker over en række af problemer. Mere generelt er skægvækst hvor hurtigt og kraftig dit skægvokser.

Dette betyder, at hvis du føler du har problemer med at få skægget til at vokse, bør du starte med identificere, hvor problemet stammer fra. På den måde kan du skabe hurtigt overblik, over hvad du dine muligheder for at øge skægvækst er.

Vil du havde et tættere skæg?


Føler du at dit skæg vokser fint, men der forekommer huller og pletter i skægget? Eller måske er det for tyndt? Så bør du fokusere på metoder, der hjælper med at bygge et kraftigere eller tættere skæg.

Dog bør du huske, at når du starter med at vokse et skæg ud, er det ikke altid jævnt. Nogle steder af skægget har brug for mere tid end andre, og derfor kan det ligne at du har et tyndt eller plettet skæg.

hvis du lige er begyndt i din skæg rejse, så hav tålmodighed i starten. Vi anbefaler at vente som minimum 10 uger, før du begynder at lede efter andre muligheder. Husk at skabe en skægpleje rutine i denne periode, så du holder skægget sundt og velplejet.

Hvis du på længere sigt stadigvæk kan se problemer, bør du læse videre for at se hvad dette kan skyldes samt hvad du kan gøre.

Hvad kan påvirke ens skægvækst?

Når det kommer til skægvækst, er der et hav af forskellige årsager til hvad, der kan påvirke ens skægvækst. Ens skægvækst starter typisk omkring 18-årsalderen, og fortsætter med at udvikle helt op til start 30’erne.

Derfor hvis du er mellem 20-30 år, kan det hele komme ned til, at skægvæksten måske ikke er startet endnu. Samtidigt hvis du lider af tyndt skæg, kan du forvente at dit skæg vil blive tykkere og kraftigere med alderen.

Dog kan der være andre grunde, der forhindrer dig i at vokse et skæg. I dette afsnit går vi igennem de faktorer der kan havde en påvirkning på din skægvækst samt også nogle løsninger.

Genetisk forbundet


Ens skægvækst på mange måder tilknyttet med ens genetisk baggrund. For eksempel kan ens etnicitet havde stor effekt på, hvordan ens skægvækst er. Undersøgelser viser at, mænd fra middelhavslande har tykkere skæg, samt flere hårsække sammenlignet med mænd fra andre regioner.

På den anden side, har kinesiske mænd sværest ved at vokse skæg ud. Samt er skægvækst også noget, der er arveligt. Det betyder at din egen familie, kan være et godt indblik til hvordan din skægvækst kommer til blive.

Så undersøg, hvordan skægvækst historisk og genetisk set har været, samt hvordan mænd i din families skæg er. Det vil give et godt indblik, og kan være årsagen til, hvorfor du ikke kan vokse et skæg ud.

Testosteronmangel


I dag er der flere og flere der lider er mangel af kønshormoner. Det kan havde en håndfuld af symptomer, herunder skægvækst. Samt vil du opleve problemer med muskel bygning, erektil dysfunktion, øget kropfedt og irritation.

Mangel af testosteron kan forkommen af flere grunde men typisk kommer ned til ens stress niveau og søvn. Fokusere på hvordan du kan reducere stress i livet og få nok søvn. Hvis du oplever at det ikke bliver bedre, bør du tage kontakt til din læge.

Dårlig kost og mangel på vitaminer


Ens kost kan havde en direkte påvirkning på din skægvækst. En varierede kost der indeholder tilstrækkelige vitaminer og mineraler, er alfa og omega til en bedre skægvækst.

Din krop og i forlængelse dit skæg, har brug for næringsstof der kommer fra din kost, til at producere keratin og andre essentielle kemikalier.

Derfor anbefaler vi at man tager et kig på sin kost og sikre at den dækker alt hvad din krop har brug for. Det vil havde en stor indflydelse på væksten af dit skæg.

Produkter der booster skægvækst

Selvom skægvækst typisk er afhængig af andre faktorer, såsom ens afkomst, kost og livsstil, er der redskaber og produkter du kan tage i brug. Det vil hjælpe med at aktivere og stimulere dine hårsække, så du kan se fremskridt i din skægvækst.

Husk at alle har begrænsninger, når det kommer til hvor meget skæg man kan vokse. Så hav tålmodighed samt tag note af, hvornår du ikke ser mere fremskridt

Hvordan bruger man en dermaroller til skæg


Med en dermaroller prikker du små i huller i huden, der øger collagen i de arealer.  Collagen består af Amino syrer som hårsækkene bruger til at producere keratin og dermed producere tykkere hår. Ydermere øger den blodcirkulation der hjælper med at heale huden og kan fremkalde mere skægvækst

Start med at vaske huden og sørger for at dermaroller er helt rent. Hvis du ikke sørger for rollerne og huden ikke er helt renset kan du tilføre bakterier ind i huden, der fører til bumser, knopper eller skæg pest. Når du bruger rolleren, bør du køre den blidt overhuden.

Pas på med at pressen for meget ind i huden da du kan skade huden mere end ønsket. Der udover brug rolleren minimum en gang om dagen sammen med en skægvækst serum for det bedste resultat

Skægvækst Serum


En skægvækst serum minder meget om skægolie, men har flere ingredienser såsom biotin, arginine og capilia longa. De hjælper med at vække sovende hårsække i ansigtet der ikke producerer hår.

På den måde stimulerer du skægget til at vokse tykkere, kraftigere og øger collagen. Derudover fugter du huden og hårene så de får næring og undgå at støde ind i problemer som skæl og indgroet hår.

Brug skægvækst serum minimum en gang om dagen for det bedste mulige resultat. Dog bør du være forstående på at dens virkning kan tage måneder før du ser en forskel. Vi anbefaler at bruge den i minimum 150 dage før du bestemmer om der sket en ændring.

Derudover kan du bruge serum før brug af en skægbørste eller dermaroller. Disse redskaber vil sikre at serum bliver masseret ordentligt ind i huden, og vil booste processen.

Scroll til toppen