FÅ ET RENT SKÆG MED SKÆGSHAMPOO OG SKÆGBALSAM

HVORDAN DU VASKER DIT SKÆG

Når det kommer til plejning af dit skæg, er der et hav af trin og aspekter, man skal havde styr på. Hvis du ikke ved hvordan produkterne virker eller hvilket du skal lede efter, kan det være svært at finde lige det, du bør bruge til din skægrutine.

På denne side vil vi gennemgå det første step i en optimal skægrutine: Vask med skægshampoo og skægbalsam. Hvis du aldrig har plejet dit skæg før, så er vask af skæg et godt sted at starte.

Ved at vaske skægget med mineraler og vitaminer, sikre du at du undgår et uhygiejnisk skæg. Derudover forhindre det et hav af problemer såsom, skæl i skægget, bumser, rødme, kløe, og flere irritationer.

Med skægbalsam og skægshampoo kan du nemt sørger for, at du har et sundt skæg. Du formår at styrke dine skæghår og tillader at de kan vokse hurtigere og kraftigere.

GentlemanGuiden har sammensat en komplet guide til hvilke produkter der er godt til vask af skæg. Vi gennemgår hvad de forskellige produkter til vask af skæg er samt deres forskelle og virkning.

Mand vasker sit skæg med skægshampoo

Hvad er skægshampoo?

Først og fremmest undrer du dig sikkert over, hvad er skægshampoo? Måske undre du dig over, hvorfor du ikke bare kan bruge din normale shampoo til skæg? Eller måske er du forvirret over hvad skægshampooen egentligt hjælper med?

I dette afsnit går vi igennem alt, der omhandler skægshampoo. Du vil lære, hvorfor du bør investere i en skægshampoo, fremfor bruge normale shampoo. Ydermere forklar vi, hvad skægshampooens virkning er, og hvorfor det er vigtigt at rense skægget.

Forskellige skægprodukter som skægshampoo og balsam i en skål

Forskellen mellem skægshampoo og normal shampoo


Mand med skæg der vasker skægshampoo ud af sit skæg

I teorien er der ikke stor forskel mellem normale shampoo og shampooer egnet til skæg, udover at skægshampoo har ekstra mineraler og vitaminer, der plejer og fugter skægget.

Det er meget vigtigt, da skægget har andre behov end dit normale hår. Skægget er mere sensitivt, samt har brug for mere beskyttelse da den er i kontakt med mere snavs gennemdagen.

Ydermere er hårpartiklerne i skægget svagere end på din hovedbund. Det fordi, at hår på hovedet naturligt fremkalder mere olie end skægget. Normale shampoo er derfor designet til at fjerne flere olier så din hovedbund da hårene kan klare det og bliver styrket af det.

Det kan skæghårene ikke, og derfor vil skægget ved brug af normal shampoo, miste olier der er vigtige til at fugte huden og håret. Det vil resultere i et tørt skæg, samt risiko for skæl.

Få et blødt skæg med skægshampoo


Skægshampoos primær funktion er at rense og styrke skægget. Gennem dagen vil skægget samle på støv, snavs og madrester som kan føre til irritationer og kløe.

Det undgår du ved hjælp af skægshampooen der fjerne disse genstande, uden at fjerne det vigtige olier i skægget. Samt fjerne den også lag af døde hudceller og opbygget sved, der kan føre til skæl.

Skægshampooens virkning vil os fugte huden og håret så du fortsat formindsker skæl. Derudover plejer den skægget med en masse af mineraler og vitaminer, såsom keratin, der giver håret næring. Det styrker skægget, så den er bedre beskyttet gennem dagen.

Desuden hjælper keratin med at boost ens skægvækst. Derfor ved at vaske skægget dagligt sørger du for at dit skæg kan vokse tykkere og hurtigere.

Dog bør du ikke erstatte skægolien med shampooen. Selvom shampooen har mange af de samme funktioner som skægolien, der også fugter og beskytter skægget, bør de komplimentere hinanden. Skægolien vil yderligere sikre at dit skæg er sundt og beskyttet imod skader.

Derudover bør du bruge skæg shampoo minimum en gang om dagen, da skægget er i kontakt med snavs og madrester hver enkelt dag. Hvis du lader skægget være uhygiejnisk, tillader du bakterier opbygge i dit skæg. Dette vil skabe kløe og irritationer.

skægshampoo og skægbalsam på et bord sammen med en skægbørste

Hvad er skægbalsam?

En bredt misforståelse er, at skægbalsam og skægshampoo er det samme. Selvom det er meget relateret, bør skægbalsam ikke erstatte skægshampoo, men komplimentere.

Skægbalsam kan bruges som et mellem trin, fra vask af skæg til plejning af skægget. Det forbereder og øger virkning af både vask af skæg og skægpleje. I dette afsnit går vi igennem, hvad skægbalsam virkning er, og hvordan det bruges.

Skægshampoo og skægbalsam i to hvide flasker

Hvordan virker Skægbalsam?


skægolie og skægbalsam, klar til brug

I modsætning til skægshampoo, som primært bruges til at vaske og beskytte håret, har skægbalsam ikke lige så mange rensende virkninger som shampoo. Den har flere ingredienser, der styrker håret og blødgøre hårene.

Samt hjælper den hårene med at holde fast i kreatin og argin så håret yderligere bliver beskyttet gennemdagen. Det gør at skægget mere behageligt samt sørger for at skægget forbliver sådan resten af dagen.

Skægbalsam, kan også bruges efter trimning af skæg. Du kan finde balsamer der har samme funktioner som aftershave, der lukker ens porre, og beskytter huden efter barbering. Derfor efter en trimning med en skægtrimmer. brug en skægbalsam der sikre huden er helt beskyttet.

Hvis du har skadet hår, kan vi anbefale at specifikt at bruge en balsam under din skægrutine. Balsammens virkning vil strømline heale processen. Skægbalsam, er også et godt produkt, hvis du har et langt og fyldigt fuldskæg der svær at håndtere. Skægconditioner vil blødgøre skægget, så det nemmer kan styles med skægbørster.

Når det er sagt bør skægbalsam ikke erstatte de andre produkter i din skæg rutine. Det grundes at skægolie har samme funktion som balsam men er mere koncentrat. Derudover har fleste skægshampooer indbygget balsam funktioner så du får balsams effekt med.

Hvis du vil vide mere om hvordan du bygger en skæg rutine, læs vores skægpleje guide, der hjælper med alt fra pleje af skægtyper til skægprodukter.

Hvad er forskellen mellem skægbalsam og skægconditioner?


Der kan forkommen stor forvirring når man ser produkter der enten hedder beard conditioner og eller skægbalsam. I realiteten er det mere simpelt end du tror.

Skægbalsam og beard conditioner er præcis det samme produkt. Conditioner er bare den engelske term for balsam. Så næste gang du leder efter en balsam kan du trykt købe produkter der hedder conditioner.

skægbalsam i en flaske foran et grønt blad

Scroll til toppen