FÅ ET RENT SKÆG MED SKÆGSHAMPOO OG SKÆGBALSAM

HVORDAN DU VASKER DIT SKÆG

Når det kommer til plejning af skæg, er der et hav af trin og aspekter, man skal have styr på. Hvis man ikke ved hvordan produkterne virker eller hvilke man skal lede efter, kan det være svært at finde de produkter man søger, og dem der passer til ens egen skægrutine.

På denne side vil vi gennemgå det første step i en optimal skægrutine. Hvis du aldrig har plejet dit skæg før, så er vask af skæg et godt sted at starte. brug dog helst shampoo eller balsam der er beregnet til skæg. Da disse produkter indeholder vitaminer og mineraler.

Ved at vaske skægget med mineraler og vitaminer, kan man undgå et uhygiejnisk skæg. Derudover forhindre det et hav af problemer såsom, skæl i skægget, bumser, rødme, kløe, og flere irritationer.

Med skægbalsam og skægshampoo kan man nemmere, få et sundere skæg. Man formår at styrke sine skæghår og tillader at de kan vokse hurtigere og kraftigere.

Gentleman Guiden har sammensat en guide til hvilke produkter der er godt til vask af skæg. Vi gennemgår hvad de forskellige produkter til vask af skæg er, samt deres forskelle og virkninger.

Mand vasker sit skæg med skægshampoo

Hvad er forskellen mellem skægshampoo og normal shampoo?


Mand med skæg der vasker skægshampoo ud af sit skæg

Den store forskel der er på normal shampoo og skægshampoo er, at i skægshampoo er flere mineraler og vitaminer i, som er med til at pleje og fugte skægget.

Det er meget vigtigt at pleje sit skæg. Da skægget har andre behov end almindeligt hår. Skægget er mere sensitivt, og har brug for mere beskyttelse, da det er i kontakt med mere snavs i løbet af dagen end andet hår.

Skæg er ofte svagere end almindeligt hår, da hår på hovedet naturligt fremkalder mere olie end skæg gør. Normal shampoo er derfor ikke lavet til at fugte, men derimod bedre til at fjerne overskydende naturlige olier fra hovedbund og hår.

Det kan skæghårene ikke, og derfor vil skægget ved brug af normal shampoo, miste olier der er vigtige til at fugte huden og håret. Det vil resultere i et tørt skæg, og risiko for skæl.

Få et blødt skæg med skægshampoo


Skægshampoos primær funktion er at rense og styrke skægget. Gennem dagen vil skægget samle støv, snavs og madrester som kan føre til irritationer og kløe.

Det det kan undgås, ved hjælp af skægshampooen der fjerne disse genstande, uden at fjerne de vigtige olier i skægget. Derudover er shampooen også med til at fjerne f.eks. døde hudceller og andre ligamenter der kan samles i skægget.

Skægshampooens virkning vil også fugte huden og håret, så man fortsat formindsker opbyggelsen af skæl. Derudover plejer den skægget med en masse af mineraler og vitaminer, såsom keratin, der giver håret næring. Det styrker skægget, så det er bedre beskyttet gennem dagen.

Desuden kan keratin hjælpe med at boost skægvæksten. Derfor ved at vaske skægget dagligt sørger man for at skægget kan vokse tykkere og hurtigere.

Man bør dog ikke erstatte skægolien med shampooen, selvom den har mange af de samme funktioner. Det ville have en bedre effekt hvis de supplerede hinanden i stedet. Skægolien vil, efter bad, sikre yderligere at skægget forbliver sundt og beskyttet imod skader.

Det er bedst hvis man bruger shampooen minimum én gang om dagen, da skægget bliver udsat for mange forskellige bakterier i løbet af dagen.

skægshampoo og skægbalsam på et bord sammen med en skægbørste

Hvordan virker Skægbalsam?


skægolie og skægbalsam, klar til brug

I modsætning til skægshampoo, som primært bruges til at vaske og beskytte håret, har skægbalsam ikke lige så mange rensende virkninger som shampoo. Den har flere ingredienser, der styrker håret og blødgøre hårene.

Skægbalsammen hjælper også hårene med at holde fast i keratin og arginin så håret yderligere bliver beskyttet i løbet af dagen. Det gør skægget mere behageligt, og sørger for at skægget forbliver sådan resten af dagen.

Skægbalsam, kan også bruges efter trimning af skæg. Du kan finde balsam der har samme funktioner som aftershave, der lukker ens porre, og beskytter huden efter barbering. Derfor kan man også bruge balsam efter man har brugt sin trimmer, så kan man sikre at huden er helt beskyttet.

Hvis du har skadet hår, kan vi anbefale at bruge en balsam under din skægrutine. Balsammens virkning vil strømline heale processen. Skægbalsam, er også et godt produkt, hvis du har et langt og fyldigt fuldskæg der svær at håndtere. Skæg conditioner vil blødgøre skægget, så det nemmer kan styles med skægbørster.

Hvis du vil vide mere om hvordan du bygger en skæg rutine, læs vores skægpleje guide, der hjælper med alt fra pleje af skægtyper til skægprodukter.

Scroll til toppen