FÅ ET BLØDT SKÆG MED SKÆGOLIE

DEN ULTIMATIVE GUIDE

Hvordan man finder den rette skægolie?


Skægolie er en af de mest velkendte skægprodukter på markedet. Dog er der få der ved, hvad dens virkning egentligt er, og hvorfor man bruger den. Dette fører til, at langt de fleste bruger den forkerte olie, der ikke passer til deres behov.

Hvis du gerne vil finde den skægolie der passer bedst til dig. Så er hårtyper én af de første ting du skal tage i betragtning. Det kan være du har tørt hår, fedtet hår eller meget andet.

Det næste du skal tage med i din betragtninger, er personlige præferencer. Du skal tage højde for hvad du har lyst til at bruge, det kan være noget du synes dufter godt, det kan også være en konsistens du føler er bedre end andet.

Det sidste du skal overveje, kan være en samtale med en dermatolog eller en hårplejespecialist, hvis du har bekymringer om din hud eller hår.

mand tager skægolie ud af flaske

Hvorfor skal man bruge skægolie?

Mand med skæg får skægolie der plejer huden af en anden

Har du et skæg som er ubehageligt, klør og irriterende? Dette er et hyppigt problem hos mange unge mænd, og folk der vokser skægget ud første gang.

Selvom der kan være et hav af grunde til dette, er det typisk fordi skægget og huden ikke er fugtet. Derudover er skægget mere sensitiv end andet hår, og det bliver også skadet i løbet af dagen.

Derfor skal man supplere skægget med vigtig næring. Da dette kan resulterer i tørt skæg, hvilket man helst vil undgå da det kan være svært ubehageligt.

Tørt skæg forekommer pga. huden ikke kan ånde ud og konsekvenserne for dette er typisk rødme, bumser og i værste tilfælde opbyggelse af skæl.

Skægolie forebygger imod tør hud og skæg


Ved at bruge en skægolie, kan man fugte både huden og skægget. Dette er vigtigt da huden har svært ved at ånde ud gennem dagen. Det gør at der bliver opsamlet sved og døde hudceller der tørre huden ud.

Tør hud under skægget er noget man helst skal undgå, da det fører til problemer såsom kløe og endda skæl. Olien kan forhindrer dette, ved at sørger for, at huden får den fugt den har brug for.

Ydermere er der tilsat vigtig næring, såsom argon og keratin, der styrker håret og beskytter den gennem dagen. Det gør at man formindsker chancen for kruset og knækket hår.

Derudover bliver man også beskyttet mod snavs og madrester der kan irritere skægget yderligere. For optimalt at sikre ens skægs sundhed bør man bruge en skægshampoo eller en skægbalsam om morgen.

Skægshampooen fjerne det meste snavs og madrester der gemmer sig i skægget. Hvis du vil vide mere om hvordan skægshampoo og skægbalsam styrker skægget så læs vores guide.

Mand med sundt og plejet skæg i New York

Skægolien virkning giver dig et blødere skæg


Mand med fyldig og sundt fuldskæg

Når du bruger skægolie, vil du med det samme kunne se, og mærke dens virkning. Olien giver en stilfuld glans, samt en behagelig duft.

Derudover bliver hårene bløde og glatte, så du nemt kan style det. Det betyder at allerede efter første brug, vil dit skæg se sundere og mere vedligeholdt ud. På længere sigt vil ens skæg komme til at føles mere blødt og se mere sogneret ud.

Skægolien vil give dit skæg næring som f.eks. keratin der hjælper skægvæksten. Generelt set ved at holde ens skæg fugtet og sundt, tillader man det at vokser tykkere og hurtigere.

Hvordan du bedst kan bruge skægolie i din rutine?

Hvordan man bruger skægolie? Det er i teorien meget simpelt. Du drypper 3-5 dråber, enten direkte i skægget eller på fingerspidserne. Derefter massere man det helt ned til huden, så man sørger for at alle overflader er smurt ind i olie – helt fra huden til skæggets spidser.

Man kan også bruge skægolie sammen med f.eks. en skægbørster, for optimalt at distribuere olien mere gennem skægget. Samtidig med at man kan style skægget nemmere.

Vi anbefaler at bruge en skægkam der reder og gør det nemmere at håndtere skægget når man styler det.

Mand med velformet skæg appellere skægolie

Hvornår virker skægolien bedst?


Mand med velformet skæg appellere skægolie

Selvom at bruge skægolie er ret simpelt, er der andre faktorer man burde vide. Disse faktorer kan påvirke effektiviteten af skæg olien.

Først og fremmest er timing vigtigt. Vi anbefaler at du bruger skægolie minimum to gange om dagen, både om morgen og om aftenen. Ved at bruge olien om morgen sørger du for at skægget er beskyttet gennem det meste af dagen.

Dog efter en hel dag, kan det være godt at fugte skægget, en ekstra gang før du sover. På den måde sikre du, at skægget også er sundt gennem natten.

Det er vigtigt at man ikke bruger for meget olie gennem en dag. Ved at man bruger mere end det anbefalede øger man ikke oliens virkning, men det kan desværre have den modsatte effekt. For meget olie kan tørre skægget ud eller forbygge skæl. Brug derfor kun olie max to gange om dagen.

Derudover er det mest optimalt, at bruge skæg olie efter et bad. Under badet bliver prorene og hårsækkene dampet og åbnet op. Det gør at olien kan komme dybere ned og skabe bedre resultater.

Hvis du barber dine kanter, bør du også bruge en aftershave ved siden af din skægolie. Aftershaven fugter huden og formindsker risikoen for skægpest. Sammen med skægolien sørger du for at huden og skægget er optimalt beskyttet.

Find de bedste skægolie til dine behov

Når du søger efter skægolie, vil du støde ind i mange produkter, der alle er vidt forskellige, og på samme tid meget det samme.

Hvis man ikke helt ved hvad man søger, kan det være et svært sted at starte, da der er rigtig mange produkter på markedet. Forsøg derfor først at finde ud af hvilke problemer du står overfor, og derefter fin de produkter der hjælper dig.

mand sætter fugtende og plejene skægolie i sit skæg

Vælg mellem skægolie med parfume eller uden parfume


Flaske med skægolie på et træ bord

De fleste olier på markedet er tilsat parfume og duft, der giver skægget en behagelig aroma for dig og folk omkring dig. Det er en ekstra lille detalje, der giver skægget endnu et behageligt lag.

Disse dufte kan være generiske, eller kan fås i specifikke variationer, som citron eller vanilje. Det betyder, at man kan få sit skæg til at dufte, som man gerne vil have det.

Nogle ulemper til olier med duft, er at den kan nogle gange kan overdøve din egen parfume. Dette er oget man skal gøre op med sig selv. Dog kan nogle olier godt dufte godt og nok til at det er fint bare med olien.

Dog kan disse produkter også fremkalde irritationer i huden, hvis man har allergier eller sensitiv hud. Derfor test altid olien før du bruger den, overvej også om duften er noget for dig.

Hvis man ikke er til den parfumeret olie, findes der også en olie uden parfume, som giver samme effekt, dog uden duft.

Økologiske skægolie virker bedre end normale olier


Hvis du vil have et alternativ til den klassiske skægolie, kan du finde økologiske olier, der er perfekt hvis du søger en naturlig version.

Med en økologisk skægolie får du en bedre virkning end de klassiske olier, da der kun bliver brugt naturlige ingredienser, som jajoba, ricinus og arganolie. De gør at produktet er mere koncentreret, og frembringer bedre resultater, samt øger skægvæksten. Olien kan også gøre skægget blødt, da huden bliver suppleret med vigtige vitaminer og mineraler.

Flaske med skægolie på et træ bord
Scroll til toppen