FÅ ET BLØDT SKÆG MED SKÆGOLIE

DEN ULTIMATIVE GUIDE

Hvordan du finder den rette skægolie


Skæg olie er en af de mest velkendte skægprodukter på markedet. Dog er der få der ved, hvad dens virkning egentligt er, samt hvorfor man bruger det. Det fører til, at langt de fleste bruger den forkerte olie, der ikke passer til deres behov.

Dette kan skabe modsatte resultater, end hvad man ønsker. Samt er der mange slags produkter at vælge mellem. Derfor i denne afsnit, har vi hos GentlemanGuiden samlet alt, hvad du bør vide om skægolier.

mand tager skægolie ud af flaske

Hvorfor skal man bruge skægolie?

Har du et skæg som er ubehageligt, klør og irriterende? Dette er et hyppigt problem hos mange unge mænd, samt folk der vokser skægget ud første gang.

Selvom der kan være et hav af grunde til dette, er det typisk fordi skægget og huden ikke er fugtet. Derudover er skægget mere sensitiv end andet hår, samt også bliver skadet igennem dagen.

Derfor skal man supplere skægget med vigtige næring. Grundet til det er vigtigt er fordi ellers resulterer det i et tørt skæg, hvilket du så vidt som muligt undgå.

Tørt skæg forekommer pga. huden under ikke kan ånde ud og konsekvenserne for dette er typisk rødme, bumser og i værste tilfælde opbyggelse af skæl.

Mand med skæg får skægolie der plejer huden af en anden

Skægolie forebygger imod tør hud og skæg


Mand med sundt og plejet skæg i New York

Ved at bruge en skægolie, kan du fugte både huden og skægget. Dette er vigtigt da huden har svært ved at ånde ud gennem dagen. Det gør at der bliver opsamlet sved og døde hudceller der tørre huden.

Tør hud under skægget er noget du bør undgå, da det fører til problemer såsom kløe og endda skæl. Olien forhindrer dette, ved at sørger for huden får alt den fugt den har brug for.

Ydermere er der tilsat vigtige næring, såsom argon og keratin, der styrker håret og beskytter den gennem dagen. Det gør at du formindsker chancen for kruset og knækket hår.

Derudover bliver du os beskyttet fra snavs og madrester der kan yderligere irritere skægget. For at optimalt at sikre ens skægsundhed bør man bruge en skægshampoo om morgen.

Skægshampooen fjerne alt det snavs og madrester der gemmer sig og kommer forbi olien. Hvis du vil vide mere om hvordan skægshampoo og skægbalsam styrker skægget så læs vores guide.

Skægolien virkning giver dig et blødere skæg


Når du bruger skægolie, vil du med det samme kunne se, og mærke dens virkning. Olien giver en stilfuld glans, samt en behagelig duft.

Derudover bliver hårene bløde og glatte, så du nemt kan style det nemmere. Det betyder at allerede efter første brug, vil dit skæg se sundere og mere vedligeholdt ud.

Ydermere vil skægget se mere skarp ud, da strittende hår vil lægge sig til skægget. På længere sigt vil dit skæg naturligt begynde at føle sig blødt og se mere soigneret ud.

Skægolien vil give dit skæg næring som keratin der hjælper ens skægvækst. Generelt set ved at holde ens skæg fugtet og sundt tillader det at vokser tykkere og hurtigere.

Mand med fyldig og sundt fuldskæg

Hvordan du bedst kan bruge skægolie i din rutine

Hvordan man bruger skægolie, er i teorien meget simpelt. Du putter 3-5 dråber, enten direkte i skægget eller på fingerspidserne.

Derefter skal du massere det helt ned til huden, så du sørger for at alle overflader er smørrede i olie – helt fra huden til skægspidserne. Det mere eller mindre det.

Du kan også bruge skægolie sammen med udstyr, som skægbørster, for at mere optimalt distribuere olien gennem skægget.

Samt bliver håret nemmer at style. Vi anbefaler at bruge en Skægkam der reder og gør det nemmere at håndtere skægget når du styler det.

Mand med velformet skæg appellere skægolie

Hvornår virker skægolien bedst?


Mand med velformet skæg appellere skægolie

Selvom at bruge skægolie er ret simpelt er der andre faktorer man burde vide. Disse faktorer kan påvirke effektiviteten af skæg olien.

Først og fremmest er timing vigtigt. Vi anbefaler at du bruger skægolie minimum to gange om dagen, både om morgen og om aftenen. Ved at appellere olie om morgen sørger du for at skægget er beskyttet gennem dag.

dog efter en hel dag, kan det være godt at fugte skægget, en ekstra gang før du sover. På den måde sikre du, at skægget også er sundt gennem natten.

Det er vigtigt at du ikke bruger for meget olie gennem en dag. Ved at bruge mere end anbefalet øger du ikke oliens virkning men det kan havde den modsatte virkning. For meget olie kan tørre skægget ud eller forbygge skæl. Derfor brug kun olie max to gange om dagen.

Derudover er det mest optimalt at bruge skæg olie efter et bad. Under badet bliver prorene og hårsækkene dampet og åbnet op. Det gør at olien kan komme dybere ned og skabe bedre resultater.

Hvis du barber dine kanter, bør du også bruge en aftershave ved siden af din skægolie. Aftershaven fugter huden og formindsker risikoen for skægpest. Sammen med skægolien sørger du for at huden og skægget er optimalt beskyttet.

Find de bedste skægolie til dine behov

Når du søger efter skægolie, vil du støde ind i masser af produkter, der alle er vidt forskellige, og på samme tid præcis det samme.

Det kan gøre processen af at finde den rette skægolie mere kompliceret, når du ik ved hvad du helt søger efter.

Derfor har vi samlet en oversigt over de forskellige former for skægolier, og hvad deres fordele og ulemper er.

mand sætter fugtende og plejene skægolie i sit skæg

Vælg mellem skægolie med parfume eller uden parfume


Flaske med skægolie på et træ bord

De fleste olier på markedet er med indsat parfume og duft, der giver skægget en behagelig aroma for dig og folk omkring dig. Det en ekstra lille detalje, der giver skægget endnu en behagelig lag.

Disse dufte kan være generiske, eller kan fås i specifikke variationer, som citron eller vanilje. Det betyder, at du kan få dit skæg til at dufte, som du vil havde det.

Nogle ulemper til olier med duft, er at den kan nogle gange kan overdøve din egen parfume. Dette er mere en smag og behag sag, da det op til enkeltpersoner.

Dog kan disse produkter også fremkalde irritationer i huden, hvis man har allergier eller sensitiv hud. Derfor test altid olien før du bruger den, samt også overvej om duften er noget for dig.

Hvis duften er ikke for dig, eller du får irritationer, kan du kigge efter olier uden parfume. Den eneste forskel mellem med eller uden parfume, er duften, da virkning er den samme. Her er der kun fokus på dens virkning, og derfor perfekt, hvis du leder efter en alternativ til olier med duft. 

Økologiske skægolie virker bedre end normale olier


Hvis du vil havde en alternativ til den klassiske skægolie, kan du finde økologiske olier, der er perfekt hvis du søger en naturlig version.

Med en økologisk skægolie får du en bedre virkning end de klassiske olier, da der kun bliver brugt naturlige ingredienser, som jajoba, ricinus og arganolie.

De gør at produktet er mere koncentreret, og frembringer bedre resultater. Samt øger den skægvækst, og gøre skægget blødt, da huden bliver suppleret med vigtige vitaminer og mineraler.

Flaske med skægolie på et træ bord
Scroll til toppen