BESKYT HUDEN MED EN GOD AFTERSHAVE

DEN ULTIMATIVE GUIDE

Kender du scenen i alene hjemme, hvor Kevin sprøjter en væske i hænderne, klapper det i ansigtet og skriger? Det han bruger, hedder aftershave eller barbersprit.

Aftershave er en vigtig del af en sund og god hudpleje, der bruges efter barbering. Men hvad er aftershave? Hvorfor er det vigtigt? Gør det ondt at bruge?

For at besvare disse spørgsmål har vi hos gentlemanguiden, lavet en guide til aftershave. Her kan du lære om hvad aftershave er, hvorfor og hvordan det bruges. Ydermere kan du læse om forskellige slags aftershave, så du kan finde lige den der passer til dine behov.

Man med barberet ansigt bruger aftershave

Hvorfor man skal bruge aftershave til mænd?

Under en barbering med barberknive, rageknive eller skraber, efterlades huden i en sensitiv tilstand. Ved tæt kontakt med knive, kan huden tørre ud, den kan også føles stikkende eller stram. Typisk skyldes det mangel på fugt, men kan også forkommen pga. små snit, som ikke kan ses.

Under en barbering bliver hårporrerene også åbnet op, hvilket tillader bakterier til at kolonisere i huden. Dette skaber problemer, som f.eks. skægpest, der kommer fra infektioner og betændelse. Dette kan resultere i udslet med kløe og bumser. Bakterier kan komme fra dit barberingsredskab, såsom rageknive eller skrabe.

Aftershave fungerer, som et overordnet beskyttende lag efter barbering der hjælper med at undgå disse problemer. Som nævnt er huden meget sensitivt og risikoen for betændelse eller infektioner er øget. Derfor er aftershave vigtigt for huden.

Aftershave plejer huden efter en barbering


Aftershaven har flere funktionaliteter, men primært bliver brugt til at pleje og beskytte huden efter en barbering. Huden kan være meget sensitiv efter en barbering pga. tør hud, åbne porre og bakterier. Disse tre ting bekæmper aftershave.

Når du barber med ragekniv eller barberskraber er huden i den sensitiv tilstand. Dette kan også være en grund til at man bruger aftershaven efter for at lukke porerne og undgå bakterier.

Barbersprit er også godt at bruger, da det kan hjælpe med at fugte huden. det har lidt samme effekt som aftershave dog ikke lige så behageligt, men du bør undgå tør hud og irritationer. Dette vil minimere chancen for kløe eller indgroede hår. Dette hjælper desuden skægvækst i fremtiden da hårene kan vokse nemmer og sundere.

Ydermere er den fremstillet med alkohol, der både lukker porerne, samt bekæmper bakterier. Det sørger for, at huden er beskyttet for nye, baktier gennem dagen, og at gamle baktier fjernes, før de skader huden.

Få et mere behageligt ansigt


Når man bruger aftershave, vil man opleve en lille svien. Dette er meget normalt, og et tegn for at den virker. Man vil efterfølgende mærke en blød og behagelig hud, der ikke er stikkende eller stram.

Da rageknive og skrabere kan være irriterende for huden, kan man se rød eller hævet ud. Dette hjælper aftershaven med, ved at have beroligende komponenter, såsom aloe Vera. På den måde får du en bedre oplevelse helt uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Mand der står foran spejlet med aftershave

Få aftershave ind i din rutine

Traditionelt er aftershave en cologne man brugte i ansigtet. I dag kommer de flere forskellige former, så du kan finde en, der tilpasser til dine behov.

Når det kommer til skægpleje, er det vigtigt at huske, at alle har forskellige behov. Derfor er det ikke garanteret, at din venner eller familiemedlemmers favorit aftershave virker godt for dig.

For at gøre det nemmer at identificere, hvilke slags barbersprit passer dit ansigt bedst, gennemgår vi de mest populære slags aftershave.

På den måde kan du skræddersy, den perfekte og mest optimale rutine, skægpleje med lige de produkter der passer dig bedst.

Aftershave

Aftershave tonic skaber en god Aroma 


Aftershave

En aftershave tonic er den traditionelle barbersprit, der kommer i væskeform. Generelt minder den meget om en parfume.

Aftershave tonic er den mest optimale til at bekæmpe bakterier, samt lukke porrer. Dette er fordi, tonic har en højere koncentration af alkohol, end andre slags barbersprit. Det kan dog også være en ulempe, for ekstra sensitive hudformer. Dette skyldes den høje koncentration af alkohol. Det kan derfor være en fordel at bruge en fugtende skægolie, efter en tonic, for at undgå dette.

Alternativt kan man se på andre aftershaveformer, hvis du søger en, der er mere plejende for huden end beskyttende.

Aftershave balm fugter huden


En aftershave balm i modsætning til tonic, minder mere om en creme eller lotion. Balmen har typisk en lavere koncentration af alkohol, men har mere fokus på at pleje og fugte huden. Balm renser huden, samtidig med den dræber nogle af bakterierne.

Det betyder at den er blidere mod sensitiv hud, dog kan den være mindre effektivt til, at bekæmpe bakterier eller lukke porrer.

På den anden side er den mere effektiv til at stoppe razor burns, rødme, irritationer, hævelser og generelle genere. Vi anbefaler at bruge en balm, sammen med tonic for et optimalt resultat.

Aftershave balm

Bør du bruge barbersprit med eller uden duft?


Barbersprit er typisk med tilsat parfume, der giver dig et ekstra lag af aroma. Dette stammer fra, at man før i tiden brugte cologne som aftershave. Men nu til dages har man mindre behov for at bruge det som duft.

Hvis man bruger parfume, bør ens barbersprit ikke overdøve den. Overvej alternativt at bruge en aftershave, der kan bruges som parfume.

Generelt kan man finde barbersprit, der er fra et specifik brand eller endda samme produktlinje. Det betyder at hvis man har en duft du kan lide, har de højst sandsynligt en aftershave version, som har samme duft.

Alternativt kan man købe en aftershave uden parfume, som fokuserer kun på pleje af huden. I sidste ende er det smag og behag, om man vil havde tilsat parfume eller ikke.

Scroll til toppen