BESKYT HUDEN MED EN GOD AFTERSHAVE

DEN ULTIMATIVE GUIDE

Kender du scenen i alene hjemme, hvor Kevin sprøjter en parfume i hænderne, klapper det i ansigtet og skriger? Det han bruger, hedder aftershave eller barbersprit.

Aftershave er en vigtig del af en sund og god hudpleje, der bruges efter barbering. Men hvad er aftershave? Hvorfor er det vigtigt? Gør det ondt at bruge?

For at besvare disse spørgsmål har vi hos gentlemanguiden, lavet en guide til aftershave. Her vil du lære om hvad det er reelt er samt hvorfor og hvordan det bruges. Ydermere lære du om de forskellige slags aftershave så du kan finde lige den der passer til dine behov.

Man med barberet ansigt bruger aftershave

Hvorfor man skal bruge aftershave til mænd

Under en barbering med barberknive, rageknive eller skraber, efterlades huden i en sensitiv tilstand. Ved tæt kontakt med knive, kan huden tørre ud. Samt kan det føle stikkende eller stram. Typisk skyldes det mangel på fugt, men kan også forkommen pga. små snit og hak som ikke kan ses.

Ydermere under en barbering bliver hårporrerene åbnet op, hvilket tillader bakterier kolonisere i huden. Dette skaber problemer, såsom skægpest, der kommer fra infektioner og betændelse.

Det vil resultere i udslet med kløe og bumser. Bakterier kan komme fra dit barberingsredskab, såsom rageknive eller skrabe, eller bare generelt naturligt i verden.

Aftershave fungerer, som en overordnet beskyttende lag efter barbering der hjælper med at undgå disse problemer. Som nævnt er huden meget sensitivt og risikoen for betændelse eller infektioner er øget. Derfor er en form af aftershave vigtigt, for huden.

Aftershave plejere huden efter en barbering


Aftershaven har flere funktionalitet, men primært bliver brugt til at pleje og beskytte huden efter en barbering. huden specielt sensitivt efter en barbering pga. tør hud, åbne porre og bakterier. Disse tre ting bekæmper aftershave.

Når du barber med ragekniv, eller barberskraber er huden i den sensitiv stilling Derfor bruger man aftershaven efter for at lukke porerne og undgå bakterier,

Barbersprit hjælper med at fugte huden, så du undgår tør hud og irritationer. Dette vil minimere chancen for kløe eller indgroede hår. Dette hjælper desuden skægvækst i fremtiden da hårene kan vokse nemmer og sundere.

Ydermere er den fremstillet med alkohol, der både lukker porerne, samt bekæmper bakterier. Det sørger for, at huden er beskyttet for nye, baktier gennem dagen, og at gamle baktier fjernes, før de kan skade huden.

Få en mere behagelig ansigt


Når du appellerer aftershave, vil du opleve en lille svie. Dette er meget normalt, og et tegn for at den virker. Hvad du vil efterfølgende vil mærke er en blød og behagelig hud, der ikke stikkende eller stram.

Da rageknive og skraber kan være irriterende for huden, kan man se rød eller hævet ud. Dette hjælper aftershaven med ved at have beroligende komponenter, såsom aloe vera. På den måde får du en bedre oplevelse helt uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Mand der står foran spejlet med aftershave

Forskellige former for aftershave

Traditionelt er aftershave en cologne man puttede på ansigt. I dag er kommer de flere forskellige former, så du kan finde en, der tilpasser til dine behov.

Når det kommer til skægpleje, er det vigtigt at huske, at alle har forskellige behov. Derfor er det ikke garanteret, at din venner eller familiemedlemmers favorit aftershave virker godt for dig.

For at gøre det nemmer at identificere, hvilke slags barbersprit passer dit ansigt bedst, gennemgår vi de mest populære slags aftershave.

På den måde kan du skræddersy, den perfekte og mest optimale skægpleje rutine, med lige de produkter der passer dig bedst

Aftershave

Aftershave tonic skaber en god Aroma 


Aftershave

En aftershave tonic er den traditionelle barbersprit, der kommer i væskeform. Generelt minder den meget om en parfume.

Aftershave tonic er den mest optimale til at bekæmpe bakterier, samt lukke porrer. Dette er fordi, tonic har en højere koncentration af alkohol en andre slags barbersprit.

Dette kan dog også være en ulempe ved at være tørrende for ekstra sensitive hudformer. Dette skyldes den høje koncentration af alkohol.

Brug derfor en fugtende skægolie, efter en tonic, for at undgå dette. Alternativt kig på de andre aftershaveformer, hvis du søger en en, der er mere plejende for huden end beskyttende.

Aftershave balm fugter huden


En aftershave balm i modsætning til tonic, minder mere med en creme eller lotion. Balmen har typisk en lavere koncentration af alkohol, men har mere fokus på at pleje og fugte huden. Balm renser huden fremfor at dræbe bakterierne.

Det betyder at den mere blidere mod sensitiv hud, dog kan være mindre effektivt i at bekæmpe bakterier eller lukke porrer.

På den anden side er den mere effektiv til at stoppe razor burns, rødme, irritationer, hævelser og generelle genere. Vi anbefaler at bruge en balm, sammen med tonic for et optimalt resultat.

Aftershave balm

Bør du bruge barbersprit med eller uden duft?


Barbersprit er typisk med parfume indsat, der giver dig en ekstra lag aroma. Dette stammer fra, at normalt brugte man cologne som aftershave. Men nu til dages har de mindre behov som duft.

Hvis du bruger en parfume, bør din barbersprit ikke overdøve den. Overvej alternativt at bruge en aftershave, der er kan bruges som parfume.

Generelt kan man finde barbersprit, der er specifik fra brand eller endda samme produktlinje. Det betyder at hvis du har en specifik duft du kan lide, har de højst sandsynligt en aftershave version.

Alternativt kan du købe en uden parfume, som fokuserer kun på pleje af huden. I sidste ende er det smag og behag, om man vil havde tilsat parfume eller ikke.

Scroll til toppen