FIND DE BEDSTE SKÆGPLEJE TIPS

DEN ULTIMATIVE GUIDE

Få det blødeste skæg


Har du et skæg eller overvejer at få et? Er du i tvivl om, hvordan du skal pleje det? Hos Gentleman Guiden mener vi, at skæg er universalt for alle mænd.

For nogen kommer det nemt, for andre er det en kamp, men i sidste ende er skæg ikke eksklusivt. Om du har et fuldskæg eller vokser et skæg uden succes, er det vigtigt du skaber en god skægrutine til dine behov.

Alle har et unikt skæg der skal plejes på sin egen måde og derfor bør du tage note af hvilken slags skæg du har eller ønsker dig. Vores mål er at give dig alt den information du bør vide, så du kan skræddersy din egen skægrutine der skaber de bedste resultater.

Med vores skægpleje guide, hjælper vi dig med at få sundere skæg. I denne guide lære du om, hvorfor du bør tage brug af produkter egnet skægget, og gode råd til forskellige skægstiltyper.

Mand med skæg hælder skægolie i en flaske.

Hvordan du kan få et sundere skæg med god pleje

Vi har alle prøvet at gro et skæg ud, enten ud af dovenhed eller interesse. Det gik godt til at starte med. Du følte dig mere voksen, og ansigtet kom sammen på en bedre måde.

Men så startede kløen, irritationen og det begyndte at se sjusket ud. Det ender med at du fjerner det, ikke fordi du vil, men fordi du bliver nødt til det.

Hvis du kan relatere til denne situation eller vil undgå den, så læs med. Fordi det er ekstremt vigtigt at havde styr på skægpleje. Vores skæg er mere sensitivt end andet hår. Selve skægget imødekommer mad, drikke og andet snavs gennem din dag.

Da vores skæg er mere sensitivt end hår, betyder det at skægget bliver uhygiejnisk. Derudover har huden også brug for at ånde ud, men bliver stoppet af skægget. Det betyder at både huden og selve skægget ender med at blive tør. På længere sigt vil du støde ind i problemer, som skægskæl, bumser, rødme og kløe.

Med den rette skægrutine, holder du skægget rent og sundt. Det gør at du ved at supplere med produkter, der specifikt er egent til at styrke skægget. Husk at ikke alle skæg er ens, og derfor er der forskellige behov fra person til person.

Med vores guide kan du skabe den rigtige rutine der fungerer bedst for dig. Ligesom vægttab eller hårvækst, tager det tid og tålmodighed at få ens drømmeskæg.

skægpleje produkter som Skægkam, Skæg balm og skægolie spredt over et bord.

Undgå skæl, bumser og rødme under skægget med god skægpleje


Mand plejer sit skæg med skægolie.

Kruset eller tørt skæg er typisk det første problem, du støder ind i. Der er et hav af faktorer, der kan gøre du ender ud i en situation, hvor skægget bliver irriteret.

Som nævnt, er skægget mere sensitivt end hår, og derfor kan hurtigere blive tørt eller kruset. Derfor er det vigtigt at holde skægget rent, da det kommer typisk i kontakt med mad og drikkevare gennem dagen.

Det kan du undgå ved at vaske skægget hyppigt, med gode skægshampoo eller skægbalsam der vasker dit skæg. Disse produkter er lavet specifikt til skægs behov, og gør det muligt for dig at havde et rent skæg, uden at skade den.

Derudover hjælper den huden, ved at fjerne dødehudceller og fugte porerne. Det formindsker risikoen for skæl i skægget ved at lade huden ånde ud.

Derudover bør man bruge en god skægolie der plejer huden. Skægolien hjælper med at tilføje en ekstra lag, over skægget, der beskytter hårene gennem dagen. Ydermere tilføjer det masser af fugt til skægget, der holder det glat og blødt.

Det gør den ved at give huden og håret vigtige vitaminer og mineraler, som for eksempel, argon eller keratin. Disse hjælper skægget med at holde på fugten, så den forbliver frisk gennem dagen. Lige meget hvilken slag skægstyle du har til, bør en god skægshampoo og skægolie være en del af din skægrutine.

Med god skægpleje kan du booste din skægvækst

Har du problemer med at få skægget til at vokse? Sidder du fast med et pletvist skæg? Dette kan skægpleje hjælpe med. Før du hopper til konklusioner omkring din skægvækst, bør du huske at være tålmodigt.

Ligesom alt andet, tager det tid og energi, og selvom du måske ikke ser fremskridt fra dag til dag, over længere periode vil se bedre resultater. Derfor er det vigtigt at havde en skægrutine, der plejer skægget.

Ved at supplere dit skæg med essentielle olier, og vasker det dagligt, kan du booste skægvækst. Når du holder skægget rent og sundt, giver du din skægge mulighed for at vokse bedre ud.

Hvad du bør notere, er at alle skæg vokser anderledes. Nogle har brug for mere skægpleje, hvorimod andre bare skal havde lidt mere tid. Ved at investere i den rigtige rutine, kan du på starte en sundere proces.

Mand plejere sit skæg.

Brug skægvækst serum eller Dermaroller i din skægpleje


To billeder der viser et skægvækst forandring ved hjælp af skægpleje,

Der er dog produkter, der hjælper med at øge skægvækst. En af disse er skægvækst serum, der er designet til give skægget specifikke vitaminer og mineraler, som fokuserer på at vokse skægget.

De fungerer på mange måder ligesom skægolie, ved at fugte og styrke håret, men har tilsat biotin, arginine og capilia longa. De hjælper med at fremkalde mere keratin i hårsækkene, der resulterer i tykkere og mere fyldigt skæg.

Derudover kan du bruge en dermaroller, der prikker små huller i huden. Ved at prikke små huller i huden bliver, der sendt collagen til de steder.

Dette gør at hårsækkene kan bruge colagenen til at fremstille mere keratin. Der er også forskellige piller, som minoxdil, man kan tage, der hjælper med at fremkalde mere skægvækst.

Selvom der er masser af produkter, der kan hjælpe dig med skægvækst, er det blevet bevist at have en sund livsstil forbedre dit skæg. Det skyldes at når man lever en aktivt liv og har en sund kost forøger det testosteron i kroppen hvilket fører til mere skægvækst. Derfor overvej hvad du kan ændre i dit liv, der kan forbedre din skægvækst naturligt.

Hvis du vil vide mere om hvilke metoder du kan tage brug af samt også nogle alternative løsninger har vi en komplet guide om skægvækst, der hjælper dig med at forbedre dit skæg.

Gode råd til skægpleje af fuldskæg

En af de mest populære skægstile, fuldskæg, er kommet på mode igen. Det betyder at flere og flere vokser skægget ud, så de har et tykt og langt skæg. men det betyder også at vigtigheden af god skægpleje fordoblet.

Med et fuldskæg, Skal man sørger for at det er godt behandlet, da det hurtigt kan blive for meget for hurtigt. Derfor har vi samlet 3 gode råd du burde overveje i din skæg rutine når du har et fuldskæg.

Mand med stort fuldskæg i solen.

Vask skægget men en god skægshampoo


Mand der tager et bad og plejer sit skæg.

Vask af skæg er utroligt vigtigt, da du kommer kontakt med en masse gennem dagen. Alt fra regn og sne til mad og drikke. Derfor burde du vaske skægget minimum 5-7 gange om ugen.

Dog er det en bredt misforståelse, at man kan bruge traditionelle shampoo til skæg. Dette er faktisk meget forkert, da normale shampoo tørre håret ud, og ender med at skade det.

I stedet for bør du bruge skægshampoo eller skægbalsam, der fugter huden, samt sørger for at skægget bliver plejet med det rigtige vitaminer, der hjælper med kruset hår

Skægbørster hjælper med grooming af fuldskæg


Et fuldskæg kan hurtigt blive meget rodet, så derfor kan man tage brug af grooming udstyr, såsom skægbørster der reder og renser skægget. En skægbørste er perfekt til mænd med længere skæg, da dens længere hår kan nå dybere ned til huden.

Derudover er det også vigtigt at trimme skægstubbene engang i mellem, da de kan blive skadet gennem tiden. Ved at bruge en skæg trimmer eller saks kan du holde skægget frisk, sundt og jævnt. Hvis du har et krøllet skæg så brug et Glattejern der hjælper med at holde det lige, glat og jævnt.

Hvis du vil vide mere om hvordan man vedligeholder et skæg, så læs vores guide omkring alt om trimning og grooming.

Skægbørste liggende på et stykke stof.

Find en god skægolie der plejer skægget


En flaske skægolie der plejer skægget.

Fuldskæg kan være meget kompliceret, derfor har vi en komplet guide til alt omkring fuldskæg, der dykker dybere i alt hvad du bør vide.

For et fuldskæg handler det hele om at holde sundt – helt fra huden under til skægstubbene. Derfor er det meget vigtigt at tage brug af produkter som, Skægolier.

De hjælper med at beskytte skægget gennem dagen, samt fugte huden og supplere med mange vitaminer, mineraler og meget mere. Det gør at du ikke kun har et langt skæg, men os et blødt skæg der behageligt.

Gode råd til skægpleje af kort skæg

Kort skæg er en klassik stilart, og har altid været på toppen af skæghitlisten. Dog er der ikke mange, der ved hvordan man plejer det. Selvom der mindre hår, end med et fuldskæg, er skægpleje stadigvæk vigtigt.

På mange måder er det endda vigtigere, da du trimmer skægget hyppigt. Det betyder skægget er endnu mere sensitive for skader. Derfor har vi samlet en liste af 3 gode råd der hjælper dig

En mand der plejer sit skæg

Find den bedste skægtrimmer til dig


Skægtrimmer der ligger på et bord.

Med en Skægtrimmer får du en velformet og friskt skæg. Derfor er det vigtigt at finder, netop den skægtrimmer der passer til dine behov. Hvis du har en travl hverdag, anbefaler vi en vandtæt eller opsamlende trimmer.

Det minimerer tiden du bruger på rengøring. Samt kan en vandtæt trimmer, også bruges under badet, hvilket giver dig mere fleksibilitet om morgen.

Når det kommer til, skægtrimmer får du hvad du betaler for. Derfor bør du investere i en trimmer af høj kvalitet, da du kommer til at bruge den hyppigt. På den måde undgår du at skulle skifte den ud, samt sikre en god trimning hver gang.

Derudover bør du ikke trimme skægget hverdag. skægget ikke vokser langt nok fra dag til dag, og derfor skader du kun håret ved at konstant klippe spiserne af. Derfor lad det gro ud i minimum 1 til 2 uger, alt afgående hvor hurtigt dit skæg vokser ud.

Før du trimmer skægget så brug en skægkam, der redder håret ud. på den måde sikre du at du har overblik over hvor meget du skal trimmer af

Plej skægget med aftershave efter trimning


På grund af den hyppige trimning, er det vigtigt at supplere dit skæg med Aftershave. Efter en trimning kan huden være sensitivt, og skægstubbene er mere sandsynlige til at blive skadet.  Det er derfor vigtigt at du sørger for at de velplejet.

Aftershaven hjælper med at fugte huden, samt dræbe bakterier, så du undgår bumser og skægpest. Samt giver det skægget en glans og forbløder det, så det mere behageligt. Samt undgår man et kruset skæg og tør hud.

Derudover bør du, ligesom med alle andre skægstilarte, bruge en skægshampoo hverdag. Det vasker skægget, og hjælper med at undgå bumser og skæl.

Hvis du vil vide mere, har vi en komplet guide til alt omkring kort skæg, der dykker dybere i alt om den kort stilart.

Skægolie i hånden på en mand.

Vil du dykke dybere i skæg pleje? Se vores andre guides!


Scroll til toppen