Overskæg

DEN ULTIMATIVE GUIDE

Overskæg har på det seneste lavet et comeback. Dog kan det være svært og overvældende at vokse det ud. Derfor har vi lavet en guide til hvordan du kan få et flot og veltrimmet overskæg. På siden lærer du hvilke stilarter der er, samt nogle gode råd til hvordan du kan strømline processen.

Et overskæg kan få dig til at se mere voksen ud. Det er en skæg stil der universalt ser godt ud på alle mænd, samt kan styles på mange måder så du har et hav af muligheder. Dog før du går i gang med at vokse overskægget overvej om overskæg matcher din personlig stil. En overskæg passer typisk bedre i en klassisk eller formel stil, og clasher meget med street eller activewear.

Billede af en Mand med et veltrimmet overskæg

Hvordan får du det bedste overskæg?

Selvom at vokse et overskæg virker til at være nemt, kan det stadigvæk være ret kompliceret at vokse den ud. Der er dog nogle tips og tricks der går processen mere strømline, så du kan opnå dit ønsket skæg helt uden at føle dig overvældet.

Start ud med at finde ud af hvilken slags overskæg du søger. På den måde kan du nemmere skabe et overblik over hvordan og hvorledes du skal forholde dig til.

Billede af en Mand med et cykelsyroverskæg

Voks hele skægget ud til at begynde med

Billede af en Mand med et langt overskæg

Når du vokser overskæg ud fra bunden, kan det være en god ide at lade hele skægget vokse ud. På den måde, når du begynder at barbere eller trimme den, til den stil du vil havde, har du mere overblik over hvor kanterne skal ligge. På samme tid får du en bedre overgang mellem stilarten, så det er nemmere for dig at hoppe på overskæg båden.

Når du vokser skægget ud, bør du huske skægplejen. Jo mere du plejer dit skæg, jo bedre vil det vokse og det resultere i et stærkere resultat. Tænk på skægget som et fundament for overskægget. Derfor vask skægget grundigt med skægshampoo oh skægbalsam, samt tag brug af skægolier.

Hvis du oplever problemer med skægvæksten, kan du tage brug af forskellige redskaber og produkter. Start ud med at skifte skægolien med skægvækst serum. De har samme funktion men serum vil hjælpe dig med at fremkalde skægvækst. Derudover kan du bruge en dermaroller over de arealer der svagere. Dermaroller prikker små huller i huden, der sender naturlige kemikalier, der heler og fremkalder mere skægvækst.

Brug gode barberingsredskaber

Når du har et stærkt fundament for overskægget, kan du begynde at forme det. Start med at forstille dig hvor kanterne skal ligge så du ved hvor meget du skal fjerne. Hvis du har et længere skæg, bør du køre en barbermaskine eller trimmer over de arealer, du vil barbere af. På den måde kan nemmere barber mere præcist.

For selve barbering vil vi anbefale at bruge en ragekniv, shavette eller DE Skraber, da den giver den bedste håndtering over hvor du barbere. Samt vil du få en tæt barbering, så overskægget ser mere skarp ud. Hvis en ragekniv, shavette eller DE Skraber, ikke er noget du enten har tid eller energi for, kan du bruge en barbermaskine. Med en barbermaskine får du en nem og hurtig barbering, dog kommer den ikke til at være helt tæt.

billede af Barberingsredskaber

Groom og trim overskægget med skægkam og skægsaks

Billede af Skægsaks, skægkam og ragekniv

Grooming af overskægget er alfa og omega. For at få en velformet og soigneret overskæg, bør du investere i gode redskaber, der sørger for at overskægget sidder skarpt. Vi kan anbefale at bruge en skægkam for at rede skægget ud. Med en skægkam kan du både style overskægget, samt fjerne madrester, snavs og støv, så det er rent. På den måde får du en blødere skæg, der også sidder som du vil havde det.

Derefter når du har opnået din ønsket længde, bør du investere i redskaber, der hjælper bedst muligt med trimning af overskæg. Vi anbefaler en god skægsaks. Med en skægsaks kan du nemt og hurtigt trimme enkelte hår, der er længere end resten. Da overskægget er generelt nemmere at trimme end et fuldskæg, gør det bedre at trimme med en saks, fremfor en trimmer.

Plej dit overskæg med olie og aftershave

For at vedligeholde dit overskæg, bør du investere og skabe en skægrutine, der fugter og plejer både huden og hårende. Da du hyppigt skal barbere ansigtet, bør du investere i en god aftershave, der sørger for at du undgår infektioner og betændelse. Samt lukker du porerne og fugter huden.

Derudover brug en skægolie til at fugte skægget og huden under. Med en god skæg rutine opnår du bedre resultater samt sikrer at overskægget forbliver blødt, sundt og hygiejnisk.

Billede af en Ældre mand med cykelsyroverskæg

Scroll til toppen