Alt om kort skæg

Sådan får du det perfekte skæg

Hvis du er i tvivl om, hvilke skægstile, der passer dit skæg bedst, så kan du starte ud med den klassiske og moderne kortskæg.

Med et kort skæg vil du få et velformet og velplejet skæg, der sidder tæt til dit ansigt. Du kan kører den helt kort til skægstubbene eller med en smule længde. Denne skægstyle kan præsentere dig mere moden og professionel.

På denne side går vi igennem alle de tips og tricks, for at få et kort skæg samt et trin for trin guide til en optimal skæg rutine. Ved at følge denne guide, vil du ende ud med et behageligt kort skæg, der sidder lige som du ønsker!

Sådan får du et kort skæg

I teorien er det nemt at få et kort skæg, men du vil hurtigt opleve det modsatte. Mange ved nemlig ikke hvordan man sørger for at skæget veltrimmet og velplejet. Dette kan være mere kompliceret, da du kan støde ind i problemer som tør hud eller hår, ujævnt skæg, plettet skæg.

Heldigvis kan dette nemt undgås, med vores gode råd og tips. I dette afsnit vil du lære hvordan du vokser et kort skæg samt hvordan du trimmer det så det velformet.

Sådan undgår du er plettet skæg

Når du vokser skægget ud, kan det variere fra person til person, hvornår man ser resultater. Dette skyldes at ens skægvækst typisk er ikke det samme som andres.

Nogle får en kraftigere og tætter skæg hurtigere mens andre oplever plettet skæg før de får sin drømmeskæg. Hvis du har problemer med din skægvækst, er der forskellige ting du kan gøre for at boost skægvækst.

Først og fremmest bør du huske at havde tålmodighed. Hvis første gang du gror skægget, kan det tage flere måneder for det hele er helt jævnt. Det fordi at, der er steder i skægget der vokser langsommere. Så typisk har problemet intet med selve kraftigheden af skægget at gøre men hastigheden af væksten.

Hvis du på længere sigt stadigvæk oplevere plettet eller tyndt skæg kan du bruge produkter, der hjælper skægvækst såsom dermaroller eller skægvækst serum. Med en skægrolle, prikker du små huller i huden, der fremkalder collagen og booster skægvækst. Ydermere har skægvækst serum vigtige ingredienser, der yderligere booster skægvæksten.

Hvornår bør du trimme skægget for første gang

En af de vigtigste komponenter ved et kort skæg, er at bruge en god skægtrimmer. Ved at bruge en skægtrimmer, kan du nemt og optimalt få et jævnt skæg. Dog er det en god ide at starte med at lade vær med at bruge skæg trimmeren før dit skæg er vokset ud længere end din ønskede længde.

Vi anbefaler at lade skægget gro ud i minimum 10 uger før du begynder at style det. Under den periode er det dog vigtigt at du bygger en optimal og sund skæg rutine. Din skægpleje rutine bør tilpasse dit skægs behov og vil hjælpe med at boost skægvækst samt undgå, tør hud, skæl og kruset skæg.

Trin for trin guide til kort skæg

Det vigtigste for alle mænd med skæg er at skabe en ordentlig og optimal skægrutine. Hos gentleman guiden har vi samlet et trin for trin guide til, hvordan en skægpleje rutine kan se ud for mænd med kort skæg.

Her går vi igennem de vigtigste trin, samt hvilke slags produkter du burde bruge. Du bør huske at ikke alle har samme behov når det kommer til skæg. Så brug denne guide som en skabelon, hvor du kan så vælge produkter der optimalt plejer dit skæg.

Vask skægget for at undgå skægskæl

Før du starter med at pleje, bør du gøre det til en vane at vaske skægget ordentligt. Dit skæg bliver udsat for utallige elementer gennem dagen såsom, mad, drikke, snavs, støv og meget mere.

Dette svækker hårene og fører til irritationer og rødme. Derfor brug en god skægshampoo og skægbalsam til at pleje og styrke skægget samt hold skægget rent og sundt.

Hvordan trimmer et kort skæg?

Som nævnt tidligere er trimning en af de vigtigste komponenter, når det kommer til at trimning og grooming af det korte skæg. Da du vil trimme hyppigt, er det en god ide at investere i en skægtrimmer af høj kvalitet, så den holder længere.

Derudover du begynder at trimme skægget, så trim det små længder ad gangen. På den måde kan du kontrollere om dit skæg er i den længde du ønsker.

Derudover overvej at trim siderne kortere end bunden. Det skaber en bedre symmetri, og giver ansigtet mere harmoni. Du bør også rette dine kanter med trimmeren, eller muligvis en skraber eller ragekniv. Ved at rette kanterne vil dit skæg se mindre sjusket og se mere velformet ud.

Plej skægget med aftershave og skægolie

Efter du har trimmet skægget, samt rettet kanterne kan huden og hårende være sensitive. Derfor burde du supplere dit skæg med aftershave og en skægolie, der plejer huden efter trimning.

Aftershaven vil sikre du undgår infektioner som fører til skægpest og en skægolie, der fugter huden og hårene vil sikre at skægget er beskyttet gennem dagen.

Skægolie sikrer at du undgår skæl i skægget. Huden har svært ved at ånde ud, når du har et skæg, og dette kan fører til tør hår og forebygge døde hudceller. Samt har hårene brug for en beskyttende lag da de kan nemt blive skadet gennem dagen.

Derfor investere i skægprodukter som skægolier og aftershave der sørger for at dække disse behov. Samt gør det skægget blødt og gør det nemmere at style.

Brug grooming udstyr for at style skægget

Med et kort skæg er det en god ide at rede skægget ud så det nemmere at style – Så sidder det som det skal. Dette kan gøres med redskaber som skægkam eller skægbørster, der hjælper med at rede hårene ud.

Det træner yderligere hårene til at sidder i din naturlig retning. Når du vokser skægget ud, vil du hurtigt lærer, at skægget vokser i forskellige retninger.

Det kan gøre at, der er strittende hår, som sår det til at se sjusket ud. Hvis du en af de heldige der har et perfekt skæg, så kan du bruge grooming redskaberne til at blødgøre og rense skægget.

Derudover kan du bruge en skægsaks til at fjerne de hår der stritter ud eller rette ujævne arealer. Det vil resultere i et velformet skæg der ser rent og pænt ud.

Scroll til toppen