Få et blødt og fuldskæg

Få det perfekte lange skæg

Et fuldskæg har historisk set været et tegn for mandlighed, og på den seneste tid har den lavet en comeback. Nutidens fuldskæg har dog udviklet sig til en mere formet og plejet skæg.

I teorien er det relativt en af de nemmeste skægstile du kan vokse ud. På papir kræver det ikke mere end at vokse skægget ud, men du vil hurtigt opleve at det er den mest kompliceret.

At havde et godt fuldskæg, kræver det tid, tålmodighed og disciplin. Du vil møde problemer så som ujævn skægvækst, plettet skæg, skægskæl, tør hud eller hår.

Derfor har vi hos gentleman guiden lavet en guide omkring, hvordan du vokser og plejer dit skæg ordentligt, så du undgår disse problemer.

På denne side vil vi gå igennem hvordan du vokser skægget ud sundt samt hvordan du skræddersyer en optimal skægpleje rutine. Ved at følge denne side kan du få et fuldskæg, der ikke kun ser godt ud, men er behagelig.

Tæt billede af mand med fuldskæg.

Hvordan får du et fuldskæg?

Fuldskæg er en af de tre store søjler af skæg style. Ved siden af det moderne kort skæg og charmerene overskæg, er det en af de mest populære skæg stile. Dog kan de være svært at får et godt fuldskæg på langt sigt. Du vil støde ind i problemer som bumser, knopper og skæg pest.

Dette afsnit er for dig der er i tvivl om hvordan du får dit drømmeskæg. Her går vi over nogle ting du bør gøre for at strømline processen, samt mentale råd, og hvad du kan gøre for booste skægvækst.

Mand med lang og velformet fuldskæg

Vær mentalt parat til at vokse et skæg ud

Ældre mand med blødt fuldskæg i mørkt rum.

For at gøre det nemmer for dig selv, når du gror et skæg ud, bør du havde et mål i tankerne. På den måde kan du rette skægget til og havde den rette skægpleje rutine. start med at sætte tidsintervaller, hvor du gror dit skæg ud uden at trimme i for eksempel 3-4 uger.

Derefter kan du trim lidt af spidserne, og starte en ny periode hvor du vokser det ud. Ved at sætte din proces op med intervaller, kan du nemmere overskue hele processen.

Når det kommer til at vokse skægget ud, er det vigtigt at du kontrollerer dine forventninger. Du bør være indforstået at det er en længere proces. Normalt kan det tage op til seks måneder før dit skæg er vokset helt ud.

Ydermere er det ikke altid at du får præcis det skæg du vil havde. Med et skæg vil du typisk opleve plettet skæg eller tyndere skæg. Derfor bør du løbene tag note af hvilke problemer du har. På den måde kan du enten prøve at løse dem, eller style dit skæg anderledes.

Husk selvom du måske ikke kan vokse det perfekte skæg ud nu, kan du måske det om et par år. Det ikke altid man kan styre sit skæg, og derfor vær parat på at møde nogle set backs.

Hold skægget velplejet og groomet

Når du begynder at vokse skægget ud, vil du hurtigt opleve at det begynder at se sjusket ud. Specielt når det begynder at blive mellem langt. Det kan være ujævnt, hulet eller se beskidt ud.

Samt kan du opleve irritationer og kløe. De fleste af disse problemer kan undgås hvis du implementerer en ordentligt skægrutine. Start med at brug skægolie for at fugte huden og give hårsækkene vigtig ernæring.

Hvis du opdager at skægget vokser i uønsket retninger brug hyppigt skægbørster eller skægkam for at træne grosretning. Derudover ror at få skægget til at se mindre sjusket ud kan du trimme det til med en skægtrimmer eller saks, specielt ved din kantlinjerne.

Mand med tykt og fyldigt fuldskæg og manbun

Hvordan du booster skægvækst til fuldskæg

nærbillede af velformet og fyldigt lang skæg

Hvis du på længere sigt ikke ser de resultater du vil se, kan du tage bruge af skægvækst’ hjælpemidler. Hvis du lige er startet med at vokse skægget ud, vil vi anbefale at fokusere mere på en naturlig skægpleje rutine, da det kan hjælpe processen.

Hvis du stadigvæk ser plettet skæg, kan du tage brug af dermaroller og skægvækst serum der hjælper med skægvækst.

En dermaroller er designet med små nåle, der skader den yderste lag af huden. Dette vil gøre at din krop starter helingsprocessen, ved at sende collagen til de skadet områder. Hårsækkene kan bruge collagen til at fremstille mere keratin hvilket er nøglen til bedre skægvækst.

Derudover kan du bruge en skægvækst serum, der yderligere hjælper med at både fremstille keratin i hårene men også vække og aktivere sovende hårsække. Rul dermaroller over de steder i skægget der er plettet, samt appellere serum i hele skægget.

Husk dog at dette ikke er en magisk løsning og det kræver at du er konsekvent med din skæg rutine, før du ser resultater.

Hvordan får du et fuldskæg?

Når det kommer til et fuldskæg, skal din rutine være på plads. Et fuldskæg kan hurtigt blive skadet og kruset og derfor tag de nødvendig trin for at undgå det.

Ved ikke at havde ordentligt skægpleje kan huden under blive irriteret og skabe problemer. Dette kan skyldes flere faktorer så som forebyggelse af dødsceller, uhygiejnisk skæg eller tør hud og skæg.

Hvis du er tvivl om hvordan du skræddersyer den perfekte skægpleje rutine, er du kommet det rigtige sted. I dette afsnit går vi igennem de generelle trin, der er i skæg rutine. Ydermere hvilke slags produkter bruges under processen.

Mand med fuldskæg kigger ned.

Vask skægget med skægshampoo eller balsam

Side profil af mand med fuldskæg

Start ud med at vask skægget grundigt igennem. Dit skæg er konstant i kontakt med mad, væske, snavs og andre genstande. Som du kan regne ud, vil dit skæg hurtigt blive uhygiejnisk, hvilket skader huden og skæghårene.

Samt kan der forbygge et lag døde hudceller der sidder fast mellem huden og hårene. Ved at vaske skægget sørger du for at alt snavs og lag fjernes så huden er rent. derudover plejer du også hårene og huden med vigtig næring samt fugt der sikrer at de er beskyttet samt undgår skæl.

husk at bruge skægshampoo og skægbalsam der er egnet til at brug i skæg. Normale shampoo og balsam kan tørre skægget ud, da hårene på hovedet og skægget er anderledes.

Samt indeholder produkter som skægshampoo og skægbalsam plejende og beskyttende egenskaber der styrker skægget. Det blødergør skægget samt lader det vokse bedre ud.

Hvis du vil vide mere kan du læse vores guide om skægshampoo og skægbalsam

Plej skægget ved brug af skægolie

Efter vask af skæg, bør du bruge en skægolie til at styrke skægget. Vasken kan gøre skægget og huden mere sensitivt i perioden efter og det hjælper olie med at undgå.

Samt på længere sikrer det at skægget ikke bliver skadet da den giver en beskyttende lag. Som nævnt tidligere er hårene i kontakt med mange urenheder og uvelkomne genstande. Olien vil minimere skaden der vil forekomme af det.

På den anden side fugter skægolien, hårene og huden under skægget. Det hjælper med at kæmpe mod rødme, bumser og kløe ved at lade huden ånde ud. Jo mere fyldigt dit skæg er jo svære er det for huden. Selvom rødme bumser og kløe er irriterende er det intet i forhold til skægpest eller skæl.

Derfor brug olie dagligt for at sikre huden altid er fugtet. Ydermere vil du få det blødere og glatter skæg der ser mere velplejet og soigneret ud. Det gør det mere behageligt at havde et langt skæg samt nemmere at håndtere når du styler det.

Hvis du vil vide mere kan du finde vores guide til skægolier.

Nær billede af mand med vildt fuldskæg og langt hår

Grooming hjælper med at style skægget

profil af mand med fuldskæg  iført hat

Med et fuldskæg kan det være svært at håndtere det. Med god grooming kan du nemmere få skægget til at mindre sjusket ud og få din ønsket stil. Du kan tage brug af flere forskellige redskaber som skægbørster eller skægkam.

Med en skægbørste reder du skægget ud, så det er mere jævnt og velsoigneret. Samt træner du håret til at gro i en specifik retning, så det ser mindre sjusket ud. Du kan bruge børsten eller kammen med en skægolie for at bedre distribuere den gennem skægget.

Det vil øge den virkning og komme dybere ned til huden.  Alternativt hvis du har et ekstra kruset eller krøllet skæg kan du bruge et glattejern.

Med et glattejern til skæg undgår du ujævnheder samt sørger for det ligger soigneret. Ved at tilføje god grooming til din rutine sørger du for at skægget sidder som det skal, samt styrker og vedligeholder plejen.

Hvis du vil vide mere om Grooming kan du læse vores guide til trimning og grooming af skæg

Trim skægget med en skægtrimmer

Yderligere kan du en gang i mellem bruge en skægtrimmer der sikre at det ser friskt ud. Når skægget har vokset ud i længer det kan de begynde at se sjusket og dødt ud.

Det fordi den yderste lag af skægget typisk begynder at blive skadet og bør derfor trimmes af for at give plads til mere friskt hår. Det gælder også hvis du stadigvæk er i gang med at vokse skægget ud

tattoveret mand med fuldskæg iført militærjakke
Scroll til toppen