FIND DEN RETTE SKÆG STYLE DER PASSER DIG

ALT FRA OVERSKÆG TIL FULDSKÆG

Hvilken skæg style passer dig bedst?

Når du har groet et stort skæg, så har du åbnet op for mulighederne, hvor du kan finde den rette skægstil til dig. Når du skal til at vælge en skægstil, så er det vigtigt at du tilpasser din skægrutine, så den passer bedst muligt til skægget. På den måde kan du nemmest pleje, trimme og groome skægget efter behovet.

Der er et hav af forskellige skæg styles, som du kan bruge til at finde inspiration. Det kan dog være svært, hvis du ikke ved hvor du skal kigge eller kender så meget til de forskellige. Vi vil derfor prøve at give dig en overordnet viden om emnet.

Når vi taler om skæg, så er der typisk tre forskellige hovedgrupper som de forskellige stile hører under: Fuldskæg, kort skæg og overskæg. Alle de tre typer har sin egne udtryk, hvor det er nødvendigt at finde de korrekte teknikker, så man bedst muligt udfylder det behov det kræver at gro skægget.

Det er vigtigt at du lige får slået fast hvilken type skæg du har nu, ansigtets form og det skæg du ønsker i fremtiden. Ansigt formen er vigtigt fordi man typisk kan finde et skæg, som passer bedst til formen.

Mand med kort skæg, får stylet sit skæg

Hvordan du får et fuldskæg?

Når det kommer til lange skæg style, er der masser at tage fra. Den moderne fuldskæg er et veltrimmet og plejet fuldskæg. Når man lader skægget gro ud kan det hurtigt blive for sjusket og se beskidt ud.

Samt hvis det ikke bliver plejet kan der forbygge skæl eller pest der vil lede til kløe, rødme eller generelt irritationer. Ved at have en god skægpleje rutine der er fokuseret på at fugte huden oh håret, samt vasker det grundigt med skægshampoo eller skægbalsam sørger du for at skægget er blødt og rent.

Det vil gøre processen af at få den perfekte langt skæg meget mere behageligt. Samt skal du huske at trimme skægstubberene engang i mellem for at holde skægget frisk. Det kan også være en god ide at rette hals og kanten linjerne op så skægget ser mere samlet ud.

Mand med sort langt fuldskæg kigger ind i kameraet

Hvordan du skal pleje og vokse dit fuldskæg

Mand med fuldskæg drikker af et glas

For at få et fuldskæg skal du starte med at lade det gro ud. Hvis du har svært ved at vokse det ud kan du tag i brug af forskellige virkemidler som serum eller læse vores skægvækst guide.

Samt er skægpleje også vigtigt. det vigtigt at havde styr på at holde det ret og vel plejet fordi det svære at komme af med skæl eller pest jo længere skægget er.

Grunden til at du bør lade skægget gro helt ud er fordi det nemmer at rette og skabe dit ønsket fuldskæg, når det helt vokset ud fremfor at rette det til mens du vokser.

Hvis du retter til undervejs, er det svært at se hele billedet og derfor kan komme til at tage for meget af eller ik helt rigtigt. Ved at tilpasse skægge efter det helt vokset kan du få skabe bedre resultater.

Hvis du har lyst til at læse mere om fuldskæg, så klik ind og se vores komplette guide. Hvor du lære om forskellige skæg stile, samt en trin for trin guide til plejning af dit skæg.

Hvordan du får et overskæg?

Du har nok enten prøvet at se hvordan et overskæg ser ud på dig når du barber dit skæg, eller måske har du prøvet at være med til movember.

Dog er der flere stile der kan gå under overskæg som en meget populær gedeskæg eller cykelstyrskæg. Når det kommer til at havde et overskæg skal du havde det rigtige udstyr for at kunne style det.


Det kan også være en god ide at gro hele skægget ud, fordi når du barber siderne af, kan du style det ordentligt så det bliver flot og lige. Et overskæg er tit i kontakt med meget forskelligt, blandt andet mad og drikke og du bør derfor være opmærksom på renlighed, da dette også kan være med at udvikle skæl og infektion.

Mand med overskæg, puster røg ud af munden.

Hvordan du skal pleje og vokse dit overskæg

Stilfuld og elegant mand med overskæg.

Som sagt tidligere skal man havde styr på hvilket udstyr man skal bruge. Der er der tre ting du bør investere i. Et godt barberingsredskab, et godt trimningsredskab og et godt groomingsredskab.

Barbering sker ofte når du har en overskæg, derfor anbefaler vi at investere i redskaber, der er af høj kvalitet og spare dig for masser af penge. Kig på barber maskiner, rageknive, shavette og DE skraber, der alle giver en utrolig tæt barbering samt har længere levetid.

Derudover er trimning af selve overskægget vigtigt når du styler det. Her vil vi anbefale at bruge en skægsaks, der giver mere manøvrering og håndtering. Samt kan du bedre styre hvilke hår du klipper.

Til sidst skal du bruge en groomingredskab der hjælper med at holde overskægget både rent, men også redere og blødgøre hårene. Brug en skægkam da den ligesom skægsaksen er nemmere at manøvre og håndtere.

Hvordan du får det perfekte korte skæg

Når det kommer til den moderne mand med kort skæg styles, sidder den tæt ved ansigtet, er velplejet og velformet. Dette er den moderne kort skæg, perfekt til business verden.

Med denne skæg style, vil du se mere voksen ud, få mere autoritet og blive fremstillet som mere selvsikker.

At havde den perfekte korteskæg kræver dog meget disciplin. Med et kort skæg kan det hurtigt blive rodet samt kan der komme problemer som bumser og knopper.

Derfor skal du havde havde en stensikker og skræddersyet skægrutine, der trimmer, groomer og plejer dit skæg optimalt.

Mand med kortskæg, der griner på gaden.

Hvordan du skal pleje og vokse dit korte skæg

Pakistansk mand med kort skæg iført traditionelt tøj.

Når du vokser et kort skæg ud er det vigtigt at skægplejen spiller fra starten af. Start ud med at finde en god skæg shampoo eller balsam, der sørger for rense og styrke huden.

Med en skægshampoo undgår du skægskæl ved at hjælpe huden med at ånde ud. Derudover bør du bruge en skægolie der fugter og beskytter huden samt hårene gennem dagen.

Investere i en skægtrimmer af højkvalitet. Da du kommer til at trimme skægget ofte, kan de betale sig at investere mere fremfor mindre. På den måde sikre du dig at hver trimning kommer til at resultere i det samme.

Derudover har en god skægtrimmer en forlængede levetid, hvilket betyder at du får mere ud af trimmeren. Du bør også tage brug af grooming udstyr som skægbørster, der hjælper med at håndtere skægget.

På den måde kan du style det lige som du vil havde det. Skægbørster og skægkamme er et effektivt redskab du kan tage brug af. De vil rede skægget ud samt gøre det glat og blødt.

Vil du dykke dybere i skægstyles? Se vores andre guides!

Scroll til toppen