Billede af en mand med et flot groet skæg

Sådan undgår du røde knopper efter barbering

Der kommer en tid for næsten alle, hvor det bliver nødvendigt at man skal barbere sig. Det kan til tider være uoverskueligt eller irriterende – endnu værre bliver det, hvis man får røde knopper efter barbering. Om det er indgroede hår, udslæt eller bumser, så vil man altid helst undgå det.

Hvis det er din første barbering

Der kan være mange forskellige komplikationer ved at barbere sig, derfor er det nødvendigt at have en guide. Denne komplette guide vil klæde dig godt på til fremtidige barberinger og sikre at du ved hvordan man undgår røde knopper, irriteret hud og mindsker chancen for at få bumser.

Hvorfor får man knopper efter barbering

Mand

Dette kan undgås hvis du tager dig nogle forholdsregler, hvor du kan forebygge problemerne. De røde knopper kommer typisk på grund af bakterier i dine porer, for når du barberer dig, så åbner porer og hårsække sig op i huden.

En god måde at blive kvit med bakterierne på, er at anvende antibakterielle produkter, der effektivt modvirker bakterier på huden før, under og efter barberingen.

Du kan bruge følgende tips til barbering

De røde knopper der typisk kommer efter barbering, er enten skægpest, indgroede hår eller bumser. I alle tilfælde vil det kunne betale sig at følge nedenstående råd.

Du kan følge disse råd til bedre barbering

  • Vask dit ansigt før barbering med en mild sæbe – brug gerne lunkent vand
  • Anvend altid dit eget barbergrej – gerne en god barbermaskine, barberskraber eller ragekniv
  • Anvend gerne enten barberskum eller olie, så du kan få en problemfri barbering.
  • Når selve barberingen skal til at begynde, så start med at køre med hårene. Dette føles typisk bedst, fang efterfølgende resterende rester ved at køre mod hårene.
  • Husk at rense bladet flere gange under brug, hvilket kan gøres med vand fra hanen.
  • Når du er færdig så benyt en god aftershave, da de er et desinficerende middel, hvilket kan beskytte de åbne porer i ansigtet.

Bedste skægpleje produkter til at undgå røde knopper

Scroll til toppen