Billede af en mand der får vokset sit bryst

Sådan bruger du voks til intimbarbering

Det kan være en stor post i budgettet, hvis du ofte bliver intimbarberet med voks på klinikker. Derfor vil vi lave denne guide, som skal hjælpe dig bedst med intimbarbering for mænd. Først og fremmest kan det spare dig på pengepungen, men også på dyrebar tid. Med lidt erfaring og denne guide, bliver du rustet godt på til at intimbarbere dig selv med voks.

Hvad er voks til hårfjerning?

Voks er helt basalt set, en metode til at foretage hårfjerning af uønsket hårvækst. Det er en metode hvor du kan fjerne håret mere permanent, da behandlingen modsat almindelig barbering, trækker hårene ud ved rødderne. Alt efter din egen hårvækst, kan det betyde at hårene først kommer retur imellem 2-4 uger.

Det har længe været muligt at blive vokset hos en kosmetolog, hvilket typisk sker meget professionelt. Der har dog igennem længere tid, blevet udviklet nye produkter, som du kan anvende derhjemme. Voks til intimbarbering kan komme i flere forskellige mærker og brands, hvilket der er bedst, er typisk op til det enkelte individ. Som med alle andre ting, er der forskellige holdninger til hvad der er bedst.

Hvilken type voks skal du vælge til hårfjerning?

Du kan vælge imellem hård voks og strips, hvor der selvfølgelig er nogle fordele og ulemper for begge. Den hårde voks, er blevet skabt til brug i sensitive områder som armhulerne, intimbarbering og ansigtet. Voksen er god, fordi den klæber sig til håret og ikke huden. Når den ikke klæber sig til huden, betyder det at det kan mindste irriteret hud og røde knopper efter brug.

Hård voks er derimod en lidt sværere metode, hvor med strips er det nemt og ligetil. Strips kan med fordel anvendes, hvis man ikke har lang tid eller er nybegynder. Det skal dog påpeges at brugen af strips, kan være meget smertefuld, da den hiver i både hår og hud.

Sådan bruger du Brazilian voks derhjemme

Brasiliansk voks er en hårfjerningsmetode, hvor du fjerner alt intimbehåringen. Brazilian voks er blevet populært i takt med at der er kommet mere fokus på hygiejne og personlig kropspleje. Voks er typisk blevet brugt af kvinder, men behandlingen er lige så effektiv for mænd. Et af de største kendetegn ved denne type hårfjerning, er at resultatet har en meget lang holdbarhed.

Før du går i gang med Brazilian voks

Det er vigtigt at du er ren og tør før du i gang, så start gerne med at tage et bad. Undgå at bruge creme, alkoholbaserede produkter eller olie før behandlingen. Da det kan påvirke behandlingen negativt. Derudover skal du opvarme voksen, sigt efter at den får en konsistens som minder lidt om honning. Det anbefales at du prøver voksen på huden, enten låret eller hånden. Så kan du mærke om den er for varm inden på førelsen.

trin for trin guide til at bruge brasiliansk voks

Følgende trin er en god huskeliste, som du kan bruge hvis du bliver i tvivl omkring brugen af voks til hårfjerning.

dette er trin du kan følge både før, under og efter intimbarbering.

før:

·         Tag et bad så du kan blive ren inden brugen af voks
·         Opvarm voksen til den har en konsistens der minder om honning
·         Prøv voksen på håndleddet, hvis den er for varm, skal den køles lidt ned
·         Find en god siddeplads, gerne foran et spejl med så meget lys som muligt

Under:

·         Når du påfører voksen, så begynd fra kanterne af inderlåret og benyt dig af cirkulære bevægelser
·         Bevæg dig ind imod midten
·         Når voksen er begyndt at blive klæbrig, kan du trække voksen af
·         Hiv altid i modsatte retning af hårene.
·         Stram op i huden omkring kønsdelene, da det kan hjælpe på smerten

efter:

·         Sørg for at alt voksen er væk, brug olie til det der driller.
·         Påfør en god creme og beskyt de åbne porer.

Ved at følge denne guide bliver du bedst klar til at bruge voks til intimbarbering. Anskaf gerne et produkt som kan beskytte porerne efter behandling, da det kan forebygge røde knopper og irriteret hud.

Scroll til toppen