Billede af en masse barbergrej

Intimbarbering for mænd: Guide til hvordan du bedst fjerner kønsbehåring

Denne blog vil kaste lys over forskellige metoder, du kan trimme, barbere eller vokse de mandlige kønsdele. Vi vil præsentere alt fra de klassiske metoder med skrabere eller gode barbermaskiner, til nye populære metoder, hvor man bruger voks til at fjerne hårene. Derudover vil vi også komme med forslag til hvor man kan få lavet forskellige behandlinger, hvis man beslutter sig for at benytte tanga voks.

Sådan vælger du en god skraber til intimbarbering

Du har sikkert allerede prøvet flere skrabere, enten til barbering i ansigtet eller til intimbarbering. Du kan godt benytte den samme skraber til begge dele, du skal dog altid huske at skifte bladet på skraberen. Ved at undgå at bruge samme blad, eliminerer du nemmere risikoen for skægpest, røde knopper eller anden irritation for din hud.

Det er en klar anbefaling at undgå engangsskrabere, da bladet ofte er i dårlig kvalitet. Huden omkring de mandlige kønsdele, kan nemlig være meget følsomt. Derfor anbefales det helt klart at du finder enten en flerklingeskraber eller DE Safety Razor. De beskytter bedre huden og giver generelt en bedre barbering. Ligesom med opbevaring af vin, så er det vigtigt også at opbevare din skraber korrekt. Den kan nemlig ruste, hvis den f.eks. altid er fugtig og våd når den lægger inde i badet.

Det er en klar anbefaling at undgå engangsskrabere, da bladet ofte er i dårlig kvalitet. Huden omkring de mandlige kønsdele, kan nemlig være meget følsomt. Derfor anbefales det helt klart at du finder enten en flerklingeskraber eller DE Safety Razor. De beskytter bedre huden og giver generelt en bedre barbering.

Hvis du har meget hår i de nedre regioner, kan du med fordel anvende en skægtrimmer, før du laver den grundige barbering. Så er det nemmere at styre skraberen, uden at lave små sår i huden.

Sådan finder du en god barbermaskine til intimbarbering

Det er selvfølgelig også muligt at bruge din barbermaskine både til skæg og intimbarbering. Det skal dog siges at samme regel som med skraberen er gældende. Det er vigtigt at du har to forskellige blade, alt efter hvilken barbering du foretager.

Ved valg af maskine er det vigtigt at du køber en, som har vandret skær. Det vil typisk være nemmere, da maskiner med roterende skær er lavet til at tilpasse sig efter ansigtets form. Maskinen med det vandrette skær, er god til at trimme i tætte områder og god til at fjerne tætte hår. Derudover kan den også fungere som trimmer, hvis hårene er meget lange.

Er barberskraber eller maskine bedst til hårfjerning?

Hvis vi taler om at fjerne hår ved de intime dele, så er det vigtigt at understrege, at stort set alle har en personlig holdning til hvordan det gøres bedst. Der er flere forskellige faktorer som spiller en rolle, herunder hvor lange hårene er, om du foretrækker det skal gøres hurtigt eller om barbergrejet du anvender er af kvalitet.

Hvis du gerne vil have en hurtigt og sikker barbering, så vil vi klart anbefale dig at bruge en barbermaskine. Du skal dog bevæge dig stille og roligt frem, da huden omkring kønsdelene kan være meget følsomt. Du kan derfor hurtigt få skåret hul på huden, hvis du bliver for ivrig.

Hvis du vil sikre dig en god barbering med maskine, er et godt råd at være forsigtig, specielt når du kommer tæt på kønsdelene. Du skulle nødigt få store skræmmer, hvis det går lidt for hurtigt.

En af de store fordele ved at bruge en barberskraber, er at du helt selv styrer tempoet. Det tager lidt længere tid at fjerne hårene, hvis du sammenligner med maskinen. Skraberen er god til at lave en lidt dybere barbering, hvilket gør at du ikke skal barbere dig lige så ofte.

Undgå røde knopper efter intimbarbering

Der kan desværre få enten skægpest, irriteret hud eller røde knopper efter alle salgs barberinger. Det er derfor vigtigt at tage sig nogle forholdsregler, som kan forebygge ovenstående. Vi vil altid anbefale at du benytter dig af barberingsgel – eller skum, da det kan skåne huden under barberingen. Husk også at bruge aftershave efter barbering, da produktet beskytter dine åbne porer mod bakterier. Det kan enten være traditionel aftershave eller aftershave balm.

Hvor mange mænd intimbarberer sig

Det er ikke kun kvinder som intimbarberer sig, det er også populært i bland mænd, specielt i aldersgruppen under 35 år. Ifølge en undersøgelse lavet af virksomheden Phillips, er det blevet fastslået at op i mod 53 % af mænd i Danmark enten trimmer eller barberer sine kønsdele. I aldersgruppen under 35 år, er tallet oppe på hele 71%.

Scroll til toppen