Billede af en masse barbergrej

få et flot skæg med en skægkam

Har du problemer med sjusket og rodet skæg, som ikke altid samarbejder med dig? Så skal du læse med her. Du vil blive præsenteret for ikke bare en, men flere simple løsninger, som kan hjælpe med at holde orden i dit skæg. Derudover kan vi potentielt, slå dine øjne op for flere skægstile, som du måske ikke havde overvejet før.

Hvis målet for dig er at få langt, blødt skæg, så er der flere forskellige produkter som kan hjælpe dig. En af de mest simple løsninger, er selvfølgelig at investere i en skægkam. En skægkam har typisk tætte, spidse hoveder, som er god til at rede håret ud.

Vores første råd er selvfølgelig at du skal undgå de billige plastikkamme. De er i dårlig kvalitet, sidder ofte alt for tæt og har større chance for at ødelægge dine hårsække. Indgroede hår, røde knopper og irriteret hud er bestemt også noget du vil undgå, hvilket en plastikkam ikke kan hjælpe dig med.

Hvilken grooming kam skal du købe?

Kamme du kan bruge til grooming af skæg, kommer i mange forskellige former. De mest populære bliver lavet i træ, metal, horn eller plastik. De varierede versioner af skægkamme, har hver deres fordele og ulemper – alt efter hvilken type skæg du har.

kam i metal

Skægkarme i metal kommer i flere forskellige former, hvor den største forskel typisk findes i bredden på tænderne. Metalkammen kan varmt anbefales, fordi de typisk er i god kvalitet, har en god holdbarhed og ikke har for spidse tænder.

Før du køber en kam, skal du vurdere hvilken type skæg du har, da det har en indflydelse på typen du skal købe. Hvis du har stort og tykt skæg, anbefales det at du finder en kam med større mellemrum, da skægget nemmere kan glide igennem. Omvendt anbefales en metalkam med tættere tænder, til et kortere skæg. Det er en vurderingssag for dig som person, dog er den klare anbefaling at du tjekker tætheden på tænderne inden du vælger at købe.

Skægkam i træ

En skægkam i træ er perfekt til dig, som har et stort og tykt skæg. Tænderne på trækamme er ofte meget brede, hvilket er bedst til denne type skæg. Ved at bruge den med stort skæg, er kammen i træ god og vil give dig et meget naturligt, men rent look. Hvis du har kort skæg, så falder det typisk lidt igennem, hvis tænderne er for brede.

Skægkam i horn

Hvis du søger en lidt mere eksklusiv skægkam, så skal du prøve en der er lavet af materialet horn. Det er både hårdt og holdbart, hvilket gør at kammen kan holde en livstid. Skægkamme i horn kommer i flere modeller, så du kan finde en til både kort og langt skæg.

Som nævnt tidligere, så vil vi aldrig anbefale en kam i plastik. Holdbarheden og effektiviteten kan ikke måle sig med de andre, hvor tænderne typisk bliver ødelagt over tid. Hvis du skulle vælge at købe en i plastik, skal du kigge efter en i hårdere plast, som måske kan mindske nogle af problemerne kammen har.

Skal du vælge en kam – eller skægbørste?

Børsten og kammen gør meget det samme, men der er bestemt igen skam i at have begge dele. De indgår typisk begge to i et skægpleje sæt. Til trods for lighederne er der også forskelle at finde, områder hvor den ene er bedre end den anden og omvendt.

En skægbørste har typisk lange børstehår, som kan hjælpe dig med at komme i dybden, hvis du har er stort skæg. Skægbørstens lange børstehår og kompakte sammensætning, giver dig som forbruger, et godt redskab til at ordne overskæg såvel som fuldskæg. Den kompakte sammensætning gør at skægbørsten er bedre end en almindelig børste.

Vores bud på en god varmebørste til skæg

En af de mest optimale metoder til at opnå glat skæg, er ved at benytte sig af en varmebørste. Det bliver også kaldet et glattejern til skæg eller en glattekam. Det er et produkt som giver rigtig gode resultater, hvis du ønsker en anden skægstil end din naturlige skægvækst. Varmebørsten kan selvfølgelig også glatte dit skæg, hvis du ønsker en stil med helt glat hår.

Hvis du søger et produkt, som både tilbyder tørre funktion, glattekam og varmebørste, så anbefaler vi Original Best Buy – Lissox Skæg Glattekam.

Brug din kam i kombination med olie til skæg

Der er flere forskellige produkter, som er gode til skægpleje. Hvis du vælger at bruge ét produkt, udelukker det ikke at du kan bruge de andre. Derfor vil vi gerne anbefale at du kombinerer brugen af din skægkam, med en god skægolie. Hvis de to produkter bruges i kombination, kan det hjælpe godt på skægvækst, da begge produkter er gode til at øge skægvæksten.

skægpleje produkter som Skægkam, Skæg balm og skægolie spredt over et bord.
Scroll til toppen