Barberskraber til mænd

HVORDAN DU BARBER MED EN SKRABER

Der er flere fordele ved at bruge barberskrabere, én af dem er at du får en tæt barbering. Ydermere er en af fordelene at det er forholdsvist nemt og hurtigt, hvilket gør at du kan spare tid. Derudover skal en barberskraber ikke vedligeholdes, men i stedet bare erstattes. Dette kan selvfølgelig være en ulempe, da det både skader miljøet, men også kan koste mange penge som årene går.

Der er bedre muligheder på markedet, hvis du er interesseret i en tættere barbering. Her kan du vælge at benytte dig af en flot ragekniv. Det skal dog siges, at barbering med ragekniv, er en længere proces. Barberskraberen er det gyldne valg mellem en barbermaskine og en ragekniv, da den leverer en tæt barbering på kort tid.

Når det kommer til barberingsredskaber, er det altid en smagssag, om man vil bruge en barbermaskine, barberskraber eller ragekniv. På denne side gennemgår vi nogle af de fordele og ulemper der er ved at bruge en barberskraber. Du vil yderligere lære omkring de forskellige slags barberskraber, samt hvordan du bruger en.

Forskellige former for barberskrabere

Når det kommer til barberskrabere, er der forskellige slags, som ligger i hver sin prisklasse. Generelt set er der tre forskellige typer af barberskrabere:

  • Engangsskraber
  • Flerklingeskraber
  • DE Safety Razor

Engangsskrabere

Den billigste af de tre forskellige skrabere, er engangsskraberen. Man kan typisk købe dem i pakker af op til 10 stk. Engangsskrabere skal kun benyttes enkelt gang før udskift, og er typisk fremstillet i plastik. Designet er meget enkelt og bladet på skraberen er ikke det bedste.

På kort sigt er engangsskrabere, uden tvivl den billigste mulighed på markedet. Det siger nok sig selv, at det over længere tid bliver en større investering, da du typisk skal bruge mange pakker om året. Derfor kan det i længden, være en fordel og kigge mod en anden barberingsskraber.

Her hos Gentlemanguiden, vil vi ikke anbefale at bruge engangsskrabere. Der er mange andre muligheder, som giver dig en langt bedre barbering, og på samme tid skåner miljøet for plastik.

Barberskrabere med flerklinger

Hvis du søger lidt bedre kvalitet, sammenlignet med en engangsskraber, så skal du overveje en flerklingeskraber. De to minder meget om hinanden, dog kan flerklingeskraberen genbruges flere gange. Der skal også udskiftes på flerklingeskraberen, her skifter man dog kun barberkniven. Flerklingeskraberen har som navnet fortæller, flere klinger. Forøgelsen er bedre for din barbering, fordi den nemmere skærer hårene af.

Hvert blad kan i gennemsnit bruges op til 20 gange, så både kvaliteten af bladene og håndtaget på skraberen, er bedre end den lignende model. Opgraderingerne på flerklingeskraberen, gør at du sikrer bedre resultater.

Flerklingeskraberne kan i sig selv, komme i flere forskellige former og materialer. For eksempel kan man finde skraber med ergonomiske designs, der følger ansigtets konturer. Selve håndtaget kan fremstilles  af metal eller porcelæn for en premium følelse.

DE Razor Safety barberskraber

Double Edge Safety Razor som også bare kaldes DE skraber, er en barberskraber, hvor der sidder en lille beskyttelse mellem selve bladet og huden. Denne skraber er dyrere ved indkøb, men set med et økonomisk perspektiv, så kan den anbefales i længden. Det kan den fordi den ikke skal udskiftes lige så ofte som almindelige skrabere.

Til trods for beskyttelsen der er på skraberen, så leverer den et rigtig godt resultat. Hvis du sammenligner de tre skrabere, så spiller kvaliteten en stor rolle ved selve barberingen. Klingen på DE skraberen er i høj kvalitet, hvilket betyder at den leverer gode resultater.

Beskyttelsen der er imellem huden og klingen gør faktisk også at du nemmere undgår røde knopper og irriteret hud. Dette skyldes at DE skraberen er mildere ved hårene under barbering. Hvis du kombinerer DE skraberen med en aftershave til mænd, så er du både beskyttet under og efter barberingen.

Hvordan du bruger en barberskraber

Vask ansigtet før barbering

Der er selvfølgelig nogle gode fingerregler, som du kan bruge før du begynder din barbering. Det er vigtigt at vaske skægget grundigt, her skal du gerne bruge lunkent vand. Ved at vaske skægget og huden. Du kan med fordel benytte en god skægshampoo, som kan fjerne bakterierne.

Når du barberer dig, så bliver porerne i dit ansigt meget udsat, derfor er desinficeringen et vigtigt step for at undgår bumser, røde knopper og skægpest. Hvis du har meget langt skæg, så kan du med fordel anvende en god skægtrimmer før barberingen. Så er det nemmere at foretage en grundig barbering, da skrabere typisk er bedst til kort hår.

Brug barbercreme, barbersæbe eller barberskum

Det vigtigt du bruger en form for barbering produkt, der gør det nemmere for skraberen at barbere hårene. Der findes flere forskellige slags barberingsprodukter, som du kan tage brug af.

Barberingsskum kommer typisk i en flaske, hvor det er klar til brug med det samme. Du sprøjter bare en smule ud i hånde, også skummer du det ind i skægget. Hvis du derimod vil bruge barbercreme eller sæbe, så skal det skummes op på en speciel måde. Her plejer man at anvende en barberkost, hvor det så efterfølgende kan sættes på huden.

Lad barberskummet, cremen eller sæben sidde i skægget i 2-3 minutter, før du starter barbering. Det blødgør hårene, så de er nemmere at skære med skraberen.

Hvordan du undgår hak og snit i huden

Når du skal til at barbere dig, så bør du lave korte og faste bevægelser. Undgå helst at presse skraberen ind på huden, da det kan føre til hak og snit i ansigtet. Ideelt set skal barberskraberen glide over huden.

Du kan med fordel trække i lidt i huden med den anden hånd, så ansigtet bliver mere fast. Det kan hjælpe mod at huden bliver irriteret. Dette kan med fordel anvendes bløde steder, som ved halsen og hagen.

Fastlæg hvilken retning dit skæg vokser ud, før du begynder barberingen med skraber. Begynd med at føre skraberen langs hårene, da det ikke trækker lige så meget i hårsækkene. Det er en god metode til at forebygge indgroede hår. Når du har fjernet størstedelen af hårene, så kan du bevæge skraberen mod hårene, så du kan fange resterne.

Plej huden med aftershave

Efter du har barberet dig, kan huden være meget sensitiv. Der er derfor større chance for at få bakterier og andet skidt ind i huden. Det kan resultere i bumser, skægpest eller irriteret hud. Det kan du undgå ved at anvende aftershave, fordi det kan dræbe bakterier. Derudover kan det være beskyttende for de sårbare porer i ansigtet, så man undgår infektion.

Derudover kan huden også være tør efter barbering, her går aftershaven ind og fugter huden, så dit ansigt føles blød og behageligt.

Scroll til toppen