Alt om Barbermaskiner

DEN ULTIMATIVE GUIDE

Barberingsmaskiner er den nemmeste og hurtigste redskab, for en stabil og jævn barbering. Hvis du er forvirret hvilke slags barbermaskiner der er gode, samt hvordan du bruger dem, er du kommet til den rette side. Her hos Gentlemanguiden har vi lavet en ultimativ guide til hvordan du bruger en barbermaskine.

På denne side kommer du til at lære om hvordan man bruger en barbermaskine, men også få indblik i hvordan man vælger den rigtige. Ydermere vil du få indblik i en trin for trin guide, som skal være med til at give dig den optimale oplevelse, både før, efter og under barberingen. Ved at bruge denne guide, vil du blive ekspert på området omkring barbermaskiner!

Hvorfor burde du bruge en barbermaskine?

Hvorfor er barbermaskiner et godt redskab? Hvis du er en person, der værdsætter en tæt barbering, men har minimal tid om morgen, er barbermaskiner perfekt for dig. Barbermaskiner tillader dig en tæt barbering. Hvis du ønsker en hurtig og nem barbering, så er barbermaskiner et godt valg for dig!

.Dens funktionalitet er designet til at skære hårene så tæt til huden som muligt, men på en sikker måde. Det kræver mindre energi og teknik, men med en maskine er der mindre sandsynlighed for hak og snit i ansigtet. Derudover kan du få vandtætte eller maskiner med opsamling, hvilket gør at du kan spare tiden ved vedligeholdelse og rengøring.

Barbermaskine, ragekniv eller skraber?

Når det kommer til barbering, er der flere forskellige redskaber du kan tage brug af. Hvad du skal huske med barbermaskiner, er at grundet deres design kan du aldrig få den mest optimale barbering. Maskinens sikkerhed, gør at der ikke bliver barberet lige så tæt som med andre redskaber. Skægget kan derfor hurtigere vokse ud igen, så du skal barbere dig oftere.

Ved at købe en ny barbermaskine, får du en sikker og hurtig løsning, der kan
skabe attraktive resultater. Maskinen er god, hvis du skal til at barbere dig,
for første gang. Den kan formindske skader i ansigtet og du slipper for at
anvende barberskum.

Andre redskaber som skrabere og rageknive, går helt ned i huden og fjerner
håret mere optimalt. Det sker fordi bladet kommer i direkte kontakt med huden,
det kræver mere erfaring og fokus, for bedst muligt at skære i sig selv. Dette
ses ikke ved brug af barbermaskiner.

Hvis du er interesseret i at læse om rageknive eller barberskrabere, så har vi udarbejdet flere gode guides på siden.

Hvilken slags barbermaskiner passer dig bedst

De fleste barbermaskiner gør det samme, og derfor er det en smag og behag sag, når du vælger din barbermaskine. Generelt ser er der to forskellige slags barbermaskiner: vibrerende maskiner og roterende maskiner.

På maskinen med det vibrerende skær, ligger bladende vandret for hinanden,
hvor de skubber frem og tilbage under barbering. Denne maskine giver en tæt
barbering, hvis man bruger den rette teknik.

Den anden maskine, som har de roterende blade, er god til at følge ansigtets form. Maskinen har tre forskellige hoveder, hvor de laver en cirkulær bevægelse, til at barbere hårene væk. Denne maskine er specielt god, hvis man gerne vil have en hurtig barbering.

Begge maskiner har jo selvfølgelig samme funktion, hvilket er at barbere dit
skæg. Derfor er det en vurderingssag imellem de to maskiner, hvor begge to selvfølgelig har nogle fordele og ulemper.

Der er også andre variationer af de to maskiner, hvor maskinen har fået
tilføjet flere funktioner. Du kan blandt andet få maskiner, som er vandtætte,
hvilket kan gøre den nemmere at bruge i badet.

I sidste ende når du vælger en barbermaskine, er det vigtigt at overveje, hvor meget du investere for. Det du betaler for, får du tilbage. Det vil sige at, jo mere du betaler, jo bedre kvalitet vil du få. Maskiner i den dyrere ende er af højere kvalitet, hvilket gør at du sparer tid og energi på vedligeholdelse.

Sådan bruger du en barbermaskine

I teorien er maskinen meget simpelt at bruge, dog er der nogle trin du bør følge, for at sikre at du opnår den mest optimale barbering.

Plej huden før barbering

Før du går i gang med den barbering, er det et godt råd at vaske dit ansigt grundigt. Her kan du med fordel bruge skægshampoo, da det vil fjerne urenheder og klargøre skægget til barbering. Husk at bruge lunt vand, da det er med til at åbne op for porrerne i ansigtet. Det vil gøre det nemmere for maskinen at skære igennem.

Ydermere kan du dampe et håndklæde i varmt vand, og placere den over ansigtet i 2-3 minutter. Det vil også åbne ansigtsporrerne op, og tillade bedre og nemmere barbering. Et alternativt er at barbere efter man har været i bad, da ansigtet og huden vil blive dampet automatisk under badet.

Du kan også anvende en preshave der blødgør skægget, så det nemmere for maskinen at barbere. På den måde, får du en mere optimal og glattere barbering.

Træk i huden under barbering

Det kan være en fordel, hvis du har langt skæg, at du trimmer skægget først. Her kan du benytte dig af en skægtrimmer, da den nemmere kan håndtere langt skæg. Hvis du bruger barbermaskinen til alt for langt skæg, så kan processen blive kompliceret. Husk derudover at barbere dig når ansigtet er helt tørt, da det vil gøre det nemmere at bruge maskinen i ansigtet.

Når du skal til at begynde barberingen, er det smart at fastlægge hvilken retning dit hår gror ud. Du skal helst begynde med at barbere i hårenes retning, det taget lidt længere tid, men sådan undgår du bedst indgroede hår. Når du har barberet størstedelen af, kan du barbere mod hårene, hvilket vil give dig en lidt dyrere barbering.

Når du er i gang med barberingen, kan du med fordel trække lidt i huden, så den bliver spændt mere op. Det kan formindske risikoen for snitsår i ansigtet – specielt på de bløde områder.

Undgå bumser efter barbering

Efter en barbering, er det vigtigt, at du plejer huden. Det gør at du kan formindske risikoen for problemer med røde knopper, bumser og skægpest

Derfor kan du med fordel benytte dig af en god aftershave, som kan fungere som desinficerende middel. Din hud er meget sårbar efter barbering, derfor kan aftershaven slå bakterier ihjel og beskytte dine åbne porer i ansigtet.

Scroll til toppen