FIND DE BEDSTE REDSKABER TIL BARBERING

HVORDAN OPNÅR DU DEN TÆTTESTE BARBERING

SÅDAN UNDGÅR MAN BUMSER, KNOPPER OG SKÆGPÆST MED EN GOD BARBERING

Kan du bedst lide den klassiske stil med glat barberet skæg? Eller er du først lige begyndt at gro skægget? I denne guide kan man få hjælp til at barbere sit skæg korrekt, så man bedst muligt undgår irriteret hud, bumser og skægpest efter barbering. Det kan være en længere proces at lære, derfor er det vigtigt at undersøge hvordan man bedst muligt undgår snit, hak og irriteret hud i ansigtet. Der kan være flere muligheder, f.eks. skægplejesæt eller aftershave.

Her hos Gentlemanguiden, vil vi sigte efter at opfylde dine behov. Vi har derfor udarbejdet en guide, hvor du kan finde informationer om hvordan du barberer dig, hvilket udstyr vi anbefaler og forskellige muligheder for at style sit skæg.

Mand skal til at barber sig med en skraber

Barbermaskiner er gode for nybegyndere

Har du en travl hverdag? Eller fortrækker du bare at barberingen skal gå hurtigt? Så vil den nemmeste løsning være barbermaskinen. Den er også god hvis man gerne vil undgå irriteret hud.

Der er nogle fordele ved barbering med barbermaskine. Alt efter længden på skægget, så kan barbering med maskine klares hurtigere end med andet barbergrej. Maskinens funktionalitet og fleksibilitet gør at man har flere forskellige muligheder. Alt efter om man vil eksperimentere med kort, langt eller stubbe, kan det nemt gøres med maskine. Der følger typisk et hoved med, som kan klippe i forskellige længder.

Derudover behøver man ikke anvende barberskum, hvis man vælger at bruge maskine. Man skal i stedet vedligeholde maskinen, som typisk klares ved rengøring med olie, så bladene er klar til brug ved næste barbering.

Der kan dog også være ulemper ved at anvende barbermaskine, når man sammenligner med en ragekniv eller barberskraber. Barberingen bliver ikke lige så dybdegående, da bladet ikke har direkte kontakt med huden. Derfor kan man opleve at skægget vokser hurtigere tilbage. Dette kan resulterer i, at skægget skal barberes lidt oftere.

Når man skal til at barbere sig, kan det være en fordel at forberede skægget og huden i ansigtet. Det kan klares ved at vaske skægget med en skægshampoo og anvende et preshave produkt. Alt dette kan være med til at sikre en behagelig barbering.

Mand med tatoveringer får en tæt barbering med barberskraber

DE BEDSTE BARBERMASKINER TIL DIG

Billede af en barbermaskine

Når du skal købe en maskine til barbering, vil det klart anbefales at du investere i en maskine af høj kvalitet. Ved at følge dette råd, kan du sikre dig en maskine, som kan holde høj kvalitet i en længere periode.

Det er ikke sikkert at dit budget dækker alle de dyreste barbermaskiner, derfor kan du fastlægge hvad dit budget er for købet. Når du har sat dig fast på en pris, kan du med fordel læse anmeldelser om forskellige maskiner, og finde den der passer til dig.

En nyere model af barbermaskiner som kan købes på markedet, er maskiner som har flere roterende klinger. Klinger sidder på små fjedre, som giver maskinen den mulighed at følge ansigtsformen. De roterende klinger gør at barbering bliver nemmere i ansigtet.

Begge maskiner gør i sidste ende det samme, men kvaliteten og resultatet kan variere. Maskinen med vibrerende skær, giver et mere grundigt resultat, men kræver også længere tid. Hvis du vælger en maskine med roterende skær, kan resultatet variere mere. Dog skal det siges at du kan spare tid, fordi maskinen hurtigere tilpasser sig ansigtet.

Det skal dog siges at maskiner generelt er meget ens, forskellene der differentierer maskinerne, er ikke store. I sidste ende handler det om smag og behag, hvilket bunder i præferencen man har som forbruger.

Få de tætteste barbering med en ragekniv

Hvis du gerne vil have en flot barbering, og ikke har travlt med at få barberinger overstået, så skal du overveje en ragekniv. Den er i sin helt egen liga, der oftest ses som meget stilet, men også svær at bruge.

Når du bruger en ragekniv, skal du have fuldt fokus. Det gælder lige fra forberedelsen til aftercare, da det er vigtigt at det hele gøres korrekt. Så hvis du elsker hele oplevelsen omkring barbering, så er en ragekniv perfekt for dig.

I modsætningen til barbermaskiner, giver rageknive den tætteste barbering i ansigtet. Bladet på ragekniven er skarpt, hvilket betyder at de kan skære hårsækkene dybt nede. Dette betyder at det tager længere tid for håret at vokse ud igen.

Ved at følge disse råd, så sikrer du den bedste mulige barbering. Hvis du gerne vil undgå skægpest efter barbering, så kan du med fordel anvende en aftershave, som fugter huden og dræber bakterier.

Mand får lagt barbercreme i ansigtet med en skægkost

Nem og hurtig barbering med skraber

Foretrækker du en billig og hurtig løsning, hvor man ikke skal bruge tid på vedligeholdelse? Så skal du vælge en klassisk barberskraber. En barberskraber er et hyppigt brugt produkt, som giver en nem og hurtig barbering. En af fordelene ved skraber kræver ikke lige så meget energi og tid som med en ragekniv, men giver en bedre barbering end en maskine

En af fordelene ved at bruge en barberskraber, er helt klart at den ikke kræver lige så meget tid som en ragekniv. På samme tid giver den et fint resultat, som er perfekt til dig der bare skal have barberingen overstået.

Barberskraberne kræver, i modsætning til rageknive og barbermaskiner, slet ingen vedligeholdelse. Det er det bedste valg, hvis du ønsker en god, billig og nem barbering, som ikke er tidskrævende.

En DE skraber med ekstra hoved.

HVILKE SLAGS BARBERSKRABERE KAN MAN FÅ?

Plastik skraber med en barberkost og barbersæbe

Der findes utallige af barberskrabere, hvor alle er forskellige i både pris og kvalitet. Når der er så mange muligheder, er det nogle gange nemmest at prøve sig lidt frem, hvis du vil finde en der passer perfekt til dig.

Generelt set findes der tre forskellige typer af barberskrabere på markedet: Engangsskrabere, DE Safety Razor og flerklingeskrabere.

Engangsskrabere er lavet af plastic, og skraberen bliver smidt ud efter brug. Skraberne er billige at købe, men vil over tid stige i pris. Priser stiger jo trods alt, fordi du hele tiden skal købe nye. Derudover er bladene i dårlig kvalitet, hvilket kan resultere i en dårlig barbering.

På den anden hånd, er flerklingeskrabere lavet af bedre materialer, hvor du kan få dem i både metal og porcelæn. Hovedet på denne type skraber, skal typisk skiftes efter de er blevet brugt omkring 20 gange. I forhold til prisen kan det bedre betale sig, hvor du på samme tid også kan skåne miljøet for overflod af unødvendigt plastik.

Den dyreste og mest kvalitetssikre barberskraber på markedet, er helt klar DE Safety Razor. Den fungerer meget som en shavette, da den anvender samme blade. Det giver en tæt barbering, hvilket i længden kan skåne huden. Man skal dog købe barberblade, men det kan være forholdsvis billigt.

VIL DU LÆSE MERE OM BARBERING AF SKÆG? SÅ LÆS VORES ANDRE GUIDES!

Scroll til toppen