FIND DE BEDSTE REDSKABER TIL BARBERING

HVORDAN OPNÅR DU DEN TÆTTESTE BARBERING

SÅDAN UNDGÅR DU BUMSER, KNOPPER OG SKÆGPÆST MED EN GOD BARBERING

Kan du bedst lide den klassiske stil med glat barberet skæg? Eller er du først lige begyndt at gro skægget? I denne guide kan du få hjælp til at barbere dig korrekt, så du bedst muligt undgår irriteret hud, bumser og skægpest efter barbering. Det kan være en længere proces at lære, derfor er det vigtigt at undersøge hvordan man bedst muligt undgår snit, hak og irriteret hud i ansigtet

At barbere sig selv, er noget stort selv alle har skulle prøve. Derimod er det ikke altid at du er blevet rustet ordentligt på, med den rette information, så du bedst muligt kan undgå at skade håret og huden. Derfor er det vigtigt at anvende det rigtige barbergrej. Du kan finde flere skægpleje sæt, som kan hjælpe dig.

Her hos Gentlemanguiden, vil vi sigte efter at opfylde dine behov. Vi har derfor udarbejdet en samlet guide, hvor du kan finde informationer om hvordan du barberer dig, hvilket udstyr vi anbefaler og forskellige muligheder for at style dit skæg.

Mand skal til at barber sig med en skraber

BARBERMASKINER ER PERFEKT TIL NYBEGYNDEREN

Hvis du har en travl hverdag eller bare foretrækker at barberingen skal gå hurtigt? Så har vi fundet den nemmeste løsningen til dig. Barbermaskiner er det perfekte valg, som også kan hjælpe hvis du vil undgå irriteret hud.

Som nævnt ovenfor så er der nogle fordele ved barbering med barbermaskine. Alt efter længden på skægget, så kan barbering med maskine klares hurtigere end med andet barbergrej. Maskinens funktionalitet og fleksibilitet gør at du har flere forskellige muligheder. Alt efter om du vil eksperimentere med kort, langt eller stubbe, kan det nemt gøres med maskine. Der følger typisk et hoved med, som kan klippe i forskellige intervaller.

Der kan dog også være ulemper ved at anvende barbermaskine, når du sammenligner med en ragekniv eller barberskraber. Barberingen bliver ikke lige så dybdegående, da bladet ikke har samme kontakt med huden. Du vil derfor opleve at skægget vokser hurtigere tilbage, hvilket resulterer i at skægget skal barberes oftere

Derudover behøver du ikke anvende barberskum, hvis du vælger at bruge maskine. Du skal i stedet vedligeholde maskinen, som typisk klares ved rengøring med olie, så bladene er klar til brug ved næste barbering.

Når du skal til at barbere dig, kan det være en fordel at forberede skægget og huden i ansigtet. Det kan klares ved at vaske skægget med en skægshampoo og anvende en et preshave produkt. Alt dette kan være med til at sikre en behagelig barbering.

Hvis du foretrækker at barberingen bare skal være hurtig, så har vi sammensat en liste hvor du kan finde gode råd og tips til valg af maskine.

Mand med tatoveringer får en tæt barbering med barberskraber

DE BEDSTE BARBERMASKINER TIL DIG

De to forskellige Barbermaskiner: Maskine med roterende blade og med vibrerende blade.

Når du skal købe en maskine til barbering, vil det klart anbefales at du investere i en maskine af høj kvalitet. Ved at følge dette råd, kan du sikre dig en maskine, som kan holde høj kvalitet i en længere periode.

Det er ikke sikkert at dit budget dækker alle de dyreste barbermaskiner, derfor kan du fastlægge hvad dit budget er for købet. Når du har sat dig fast på en pris, kan du med fordel læse anmeldelser om forskellige maskiner, og finde den der passer til dig.

En nyere model af barbermaskiner som kan købes på markedet, er maskiner som har flere roterende klinger. Klinger sidder på små fjedre, som giver maskinen den mulighed at følge ansigtsformen. De roterende klinger gør at barbering bliver nemmere i ansigtet.

Begge maskiner gør i sidste ende det samme, men kvaliteten og resultatet kan variere. Maskinen med vibrerende skær, giver et mere grundigt resultat, men kræver også længere tid. Hvis du vælger en maskine med roterende skær, kan resultatet variere mere. Dog skal det siges at du kan spare tid, fordi maskinen hurtigere tilpasser sig dit ansigt.

Det skal dog siges at maskiner generelt er meget ens, forskellene der differentierer maskinerne, er ikke store. I sidste ende handler det om smag og behag, hvilket bunder ud i præferencen du har som forbruger.

FÅ DEN TÆTTESTE BARBERING MED EN RAGEKNIV

Hvis du gerne vil have en flot barbering, og ikke har travlt med at få barberinger overstået, så skal du overveje at købe en ragekniv. En ragekniv er i sin helt egen liga, der oftest ses som meget stilet at bruge.

Når du bruger en ragekniv, skal du have fuldt fokus. Det gælder lige fra forberedelsen til aftercare, da det er vigtigt at det hele spiller korrekt. Så hvis du elsker hele oplevelsen omkring barbering, så er en ragekniv perfekt for dig.

I modsætningen til barbermaskiner, giver rageknive den tætteste barbering i ansigtet. Bladet på ragekniven er skarpt, hvilket betyder at de kan skære hårsækkene dybt nede. Dette betyder at det tager længere tid for håret at vokse ud igen.

Hvis du vælger at benytte dig af en ragekniv, skal du være klar på længere forberedelse, men også tålmodighed under selve barberingen. Dette er en nødvendighed fordi du er mere udsat for skader, da kniven er i direkte kontakt med huden. Derfor er det vigtigt at bruge den rigtige teknik og forbereder huden både før, under og efter.

Ved at følge disse råd, så sikrer du den bedste mulige barbering. Hvis du gerne vil undgå skægpest efter barbering, så kan du med fordel anvende en aftershave, som fugter huden og dræber bakterier.

Mand får lagt barbercreme i ansigtet med en skægkost

HVAD ER FORSKELLEN MELLEM EN RAGEKNIV OG EN SHAVETTE?

en ragekniv og en shavette på et bord

Hvis du har fået interesse for rageknive, vil jeg nu præsentere de to forskellige varianter. Der to forskellige er henholdsvis den klassiske ragekniv og en shavette. Forskellen på de to produkter, er selve barberbladet. Begge knive har fordele sammenlignet med den anden, og i sidste ende handler det om hvilken der bedst passer til dit behov.

På en ragekniv har du et blad som er bygget ind i selve håndtaget, dette gør at den er nem at bruge, da barberkniven er stabil i hånden. Det er vigtigt at du plejer og renser kniven efter brug, dette kan gøres med desinficerende middel. En gang i mellem skal bladet også slibes, men ved at overholde disse processorer, kan barberkniven holde hele livet.

En shavette fungerer på samme måde som en ragekniv, men den store forskel er at shavetten har udskiftelige barberblade. Denne løsning gør at du ikke behøver vedligeholde bladet, hvilket kan sparre dig tid. Shavetten giver ikke det helt samme resultat, men oplevelsen omkring selve barberingen er den samme.

FIND DEN BEDSTE RAGEKNIV TIL DIG

Hvis du er i tvivl om hvilken af de to knive som passer dig bedst, bør du overveje nogle af de følgende faktorer. Hvis du er mest interesseret i den klassiske ragekniv, så er det vigtigt at slå fast, at den klassiske ragekniv kan give dig en grundig barbering. Ragekniven er det mest miljøvenlige og det billigste valg du kan tage, dog kræver kniven over længere tid mere vedligeholdelse.

Hvis du derimod helst vil have løsningen, hvor du skal bruge mindst tid muligt, så er en shavette barbergrejet du skal vælge. Den giver også et rigtig fint resultat og kan nemt vedligeholdes. Derimod skal du smide lidt flere penge efter shavetten, fordi du skal investere i nye blade, når kniven bliver slap.

De nye blade er dog ikke det dyreste, hvor prisen minder meget om almindelige skrabere. Husk igen at der er forskel på de to produkter i forhold til resultatet. Shavetten er den erstatning, som minder mest om en ragekniv, og vi synes den leverer bedre resultater end både barbermaskiner og skrabere.

En vedligeholdt ragekniv klar til brug.

NEM OG HURTIG BARBERING MED SKRABERE

Foretrækker du en billig og hurtig løsning, hvor man ikke skal bruge tid på vedligeholdelse? Så skal du vælge en klassisk barberskraber. En barberskraber er et hyppigt brugt produkt, som giver en nem og hurtig barbering. En af fordelene ved skraber kræver ikke lige så meget energi og tid som med en ragekniv, men giver en bedre barbering end en maskine

En af fordelene ved at bruge en barberskraber, er helt klart at den ikke kræver lige så meget tid som en ragekniv. På samme tid giver den et fint resultat, som er perfekt til dig der bare skal have barberingen overstået.

Barberskraberne kræver, i modsætning til rageknive og barbermaskiner, slet ingen vedligeholdelse. Det er det bedste valg, hvis du ønsker en god, billig og nem barbering, som ikke er tidskrævende.

En DE skraber med ekstra hoved.

HVILKE SLAGS BARBERSKRABERE KAN DU FÅ?

Plastik skraber med en barberkost og barbersæbe

Der findes utallige af barberskrabere, hvor de alle er forskellige i både pris og kvalitet. Når der er så mange muligheder, er det nogle gange nemmest at prøve sig lidt frem, hvis du vil finde en der passer perfekt til dig.

Generelt set findes der tre forskellige typer af barberskrabere på markedet: Engangsskrabere, DE Safety Razor og flerklingeskrabere.

Engangsskrabere er lavet af plastic, og skraberen bliver smidt ud efter brug. Skraberne er billige at købe, men vil over tid stige i pris. Priser stiger jo trods alt, fordi du hele tiden skal købe nye. Derudover er bladene i dårlig kvalitet, hvilket kan resultere i en dårlig barbering.

På den anden hånd, er flerklingeskrabere lavet af bedre materialer, hvor du kan få dem i både metal og porcelæn. Hovedet på denne type skraber, skal typisk skiftes efter de er blevet brugt 20 gange. I forhold til prisen kan det bedre betale sig, hvor du på samme tid også kan skåne miljøet for overflod af unødvendigt plastik.

Den dyreste og mest kvalitetssikre barberskraber på markedet, er helt klar DE Safety Razor. Den fungerer meget som en shavette, da den anvender samme blade. Det giver en tæt barbering, hvilket i længden kan skåne huden.

VIL DU LÆSE MERE OM BARBERING AF SKÆG? SÅ LÆS VORES ANDRE GUIDES!

Scroll til toppen